avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocație copil în străinătate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocație copil în străinătate

Bună ziua. Sunt divorțată, am un copil și lucrez cu contract , la o firmă din Elveția. Deoarece eu sunt tutore legal, primesc în România alocația copilului, pe numele meu. Pot să cer angajatorului alocație pentru copil, din Elveția ? Cum procedez? Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Sabinabuzau , utilizator 16:08, 2 Februarie 2017
Bună seara,
Nu cereți angajatorului...de obicei se apelează la Serviciul Autorității Tutelare din cadrul fiecărei Primarii din orașul unde locuiți în străinătate.
Din cate stiu, in Elvetia alocaţiile familiale sunt în mod normal plătite de către angajatori odată cu salariile.
Mulțumesc. Nu am precizat că eu lucrez pe vapor de pasageri. Deci nu am domiciliul în Elveția. Firma pentru care lucrez are sediul în Elveția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se transfera alocatia copiilor cu parinti care lucreaza in strainatate? simona44 simona44 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot transfera alocatia copilului meu care se afla in Romania la domiciliul tatalui, daca eu lucrez in strainatate, in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere eleinia eleinia Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se poate proceda in urmatoarea situatie: la momentul pronuntarii divortului parintele care nu este tutore a fost obligat ... (vezi toată discuția)
Tutela sau alta actiune Imparatul Imparatul Sora mea care este minora, de cand au murit parintii nostri, locuieste cu mine. Adica de vreo 3 ani de zile. Eu am grija de ea, eu o cresc, o educ, etc. Ca sa ... (vezi toată discuția)