Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu angajarea cu contract de munca a unui medic stomatolog in cadrul unui cabinet medical privat. Am citit in legea 95/2006 capitolul referitor la exercitarea profesiei de medic dentist si nu am gasit ceva care sa interzica acest lucru, dar am auzit pareri conform carora un medic nu poate lucra pentru alt medic persoana fizica autorizata.
La ITM nu ni s-a spus ca nu este legal acest lucru.
Multumesc anticipat.
Este prevazut in OUG nr.44/2008, art.17 alin.1, si anume, PFA nu poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata ...
Potrivit Normelor Metodologice privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale , aprobate prin Ordin nr. 153 din 26 februarie 2003
pentru aprobarea Normelor metodologice privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, precum şi dotarea minimă obligatorie pentru cabinetele medicale de specialitate, in art. 17 se prevad urmatoarele :
(1) Cabinetele medicale individuale, grupate sau asociate şi societatea civilă medicală pot angaja, conform prevederilor legale în vigoare, ca salariaţi sau colaboratori, medici şi alte categorii de personal medical autorizat, precum şi personal auxiliar şi de altă specialitate.
(2) Contractul individual de muncă şi convenţia de colaborare se încheie între salariaţi ori colaboratori şi angajator: medicul sau, după caz, medicul delegat de cabinetele grupate sau asociate, directorul executiv al societăţii civile medicale ori alt medic împuternicit în acest sens.
(3) Modalitatea de selectare a personalului angajat la cabinetele medicale private se stabileşte de titularul cabinetului sau de asociaţi, în cazul societăţii civile medicale.