avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare medic stomatolog
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare medic stomatolog

Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu angajarea cu contract de munca a unui medic stomatolog in cadrul unui cabinet medical privat. Am citit in legea 95/2006 capitolul referitor la exercitarea profesiei de medic dentist si nu am gasit ceva care sa interzica acest lucru, dar am auzit pareri conform carora un medic nu poate lucra pentru alt medic persoana fizica autorizata.
La ITM nu ni s-a spus ca nu este legal acest lucru.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 09:13, 10 Septembrie 2009
Este prevazut in OUG nr.44/2008, art.17 alin.1, si anume, PFA nu poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata ...
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Scuze, este Societate Civila medicala cea care angajeaza un medic.
Are voie?
Potrivit Normelor Metodologice privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale , aprobate prin Ordin nr. 153 din 26 februarie 2003
pentru aprobarea Normelor metodologice privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, precum şi dotarea minimă obligatorie pentru cabinetele medicale de specialitate, in art. 17 se prevad urmatoarele :
(1) Cabinetele medicale individuale, grupate sau asociate şi societatea civilă medicală pot angaja, conform prevederilor legale în vigoare, ca salariaţi sau colaboratori, medici şi alte categorii de personal medical autorizat, precum şi personal auxiliar şi de altă specialitate.
(2) Contractul individual de muncă şi convenţia de colaborare se încheie între salariaţi ori colaboratori şi angajator: medicul sau, după caz, medicul delegat de cabinetele grupate sau asociate, directorul executiv al societăţii civile medicale ori alt medic împuternicit în acest sens.
(3) Modalitatea de selectare a personalului angajat la cabinetele medicale private se stabileşte de titularul cabinetului sau de asociaţi, în cazul societăţii civile medicale.
Va multumesc.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare societate cu profil medical in acelasi spatiu cu o forma de organizare individuala de acelasi profil , posibil ? petranoctavian petranoctavian Conform ORDIN MSF Nr. 153 din 26 februarie 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea cabinetelor ... (vezi toată discuția)
Salarii medici in sectorul privat Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, va rog frumos spuneti-mi,daca, in urma noii legi ptr salarizarea unor categorii de bugetari, este obligatorie si modificarea salariilor medicilor ... (vezi toată discuția)
Pfa - medic primar maria - mirabela maria - mirabela In cazul absentei unui medic primar de specialitate intro institutie bugetara serviciile medicale pot fi prestate de catre o persoana fizica autorizata sau ... (vezi toată discuția)