avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe, impozite 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe, impozite 2017

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
Persoanele care obtin venituri din activitati independente (drepturi de autor), ce corntributii trebuie sa plateasca la stat in anul 2017?
Anul trecut, s-a decis ca incepand din 2017 sa se plateasca inclusiv contributia la sanatate, indiferent daca se obtin sau nu si venituri din alte surse (salarii ), exceptie facand pensionarii.
Odata cu noile modificari, va rog sa imi spuneti ce se plateste? Ce este valabil pentru luna ianuarie si ce este valabil incepand cu februarie?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Negrut , Consultant resurse umane 11:24, 13 Februarie 2017
Sa inteleg ca a ramas valabila achitarea contributiei la sanatate, incepand din ianuarie 2017 si ca aceasta se va retine, lunar, indiferent daca persoana obtine sau nu si venituri din salarii.
Corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii de plata pentru conventii civile cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La o asociatie de proprietari, exista conventii civile pentru administrator si pentru femeia de servici. Care sunt contributiile ce se retin, avand ... (vezi toată discuția)
Cass pe dividende rbtm rbtm In decembrie 2017 am incasat dividende. Tot timpul, am fost angajata, cu carte de munca. Prin urmare, nu am platit CASS pentru dividende. Acum am primit o ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)