Buna ziua,
Am o problema legata de plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, cazul reintrarii in CCC conform cu noua lege intrata in vigoare de la 1 iulie 2016. Cazul meu este urmatorul: am o fetita nascuta in ianuarie 2015 pentru care am beneficiat de concediu de crestere copil, optiunea de 1 an pana in noiembrie 2015, data dupa care am revenit la serviciu beneficiind de stimulent de insertie pana la data de 15 august 2016. Am agreat cu angajatorul sa reintru in concediu de crestere copil incepand cu 16 august 2016. Din motive birocratice(lucrez intr- companie multinationala iar procedura de acordare a adeverintelor este una stufoasa) de la serviciu am primit acea adeverinta pe data de 19 august 2016.
Am mers cu actele necesare si le-am depus la primaria de domiciliu (un oras din judetul judetul Iasi) pe 22 august (pentru ca deja pe 19 fiind vineri nu am mai reusit sa ajung in timp util sa depun actele) dar intrucat acolo nu mi s-au trimis datele prin fax catre Agentia Judeteana in acceasi zi am fost inregistrata cu plata indemnizatiei incepand cu 31 august (data la care persoana responsabila din primarie a mers la Iasi pentru a depune dosarele adunate in luna in curs). Din ce mi s-a spus aceasta este procedura in cazul persoanelor care depun actele la primaria de domiciliu. Am facut o cerere scrisa la AJPIS Iasi pentru inregistrarea cu data intreruperii contractului dar am primit raspuns negativ. Mentionez ca stimulentul de insertie a fost suspendat incepand cu 16 august dar indemnizatia a fost inregistrata cu 31 august. Practic eu acum am ramas cu o perioada neacoperita in contractul de munca si am ramas si fara banii cuveniti acelei perioade.
Va rog sa ma indrumati daca mai este vreo cale de atac in cazul meu.
Multumesc anticipat.
Da, ei isi justifica decizia asa: Conform prevederilor art.2, alin 1 din Ordinul nr 1099/2016 privind aprobarea Instructiunilor de aplicare a prevederilor art III alin 1 din Legea nr 66./2016 pentru modificarea si completarea OUG nr 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru crestrea copiilor: "In situatia in care cererea prevazuta la art 1 alin 2 este depusa dupa termenele prevazute la art 1, alin 3-5, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se face incepand cu data depunerii cererii, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap
Drepturile vi s-au stabilit corect din urmatoarele considerente:
- cererea dumneavoastra este datata cu 22.08.2016
-data inregistrarii la AJPIS Iasi este 31.08.2016
- decizia de suspendare contract de munca incepand cu data de 16.08.2016
"
Problema mea se trage din 2 locuri, o data de la serviciu nu am primit decizia decat pe 19 august(cu contract suspendat incepand cu 16 august), iar de la Primaria de domiciliu nu am fost directionata catre AJPIS Iasi ci mi-au retinut ei dosarul si l-au depus abia pe 31. Mentionez ca la aceeasi primarie am depus si initial dosarul si nu au fost probleme. Eu am primit decizia asta prin posta pe 19 ianuarie, din ce stiu as putea sa ii dau in judecata in termen de 30 de zile, dar ce sanse as avea?
Multumesc pentru raspuns, imi puteti indica si pasii pe care ar trebui sa ii urmez? Unde ar trebui sa inaintez aceasta plangere impotriva deciziei si in ce conditii?
Decizia se poate contesta in termen de 30 zile de la data comunicarii la Tribunalul in raza caria aveti domiciliul sau cel din raza caruia isi are sediul AJPIS.