avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare nerespectata dupa 4 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare nerespectata dupa 4 ani

Buna ziua.
Am semnat o promisiune de vanzare cu un constructor local (P.F.) din zona Cartierul Latin (Prelungirea Ghencea) acum 4 ani pentru casa in care locuiesc in prezent. Este o casa construita de la fundatie. Am tot prelungit contractul pana in decembrie 2016 in vederea obtinerii actelor necesare vanzarii finale de catre constructor (cadastru, receptie, etc). Constructorul in tot acest timp ne-a spus tot felul de motive pentru care nu se poate face receptia. Cei din Primarie spun altceva iar alte persoane din zona spun ca ar avea probleme personale si sunt multe persone in aceasta situatie. In momentul de fata acesta nu e de gasit. Ce as putea face ? Sa obtin drept de proprietate in CF la un notar ? Desi nu exista CF decat pe trenul initial, cel pe care s-au efectuat ulterior dezmembrarile.
Exista vreo modalitate de a-l forta intr-un fel sau de a ne acoperi ? In momentul de fata nu avem decat un singur act si acela este promisiunea de vanzare care a expirat la mijlocul lunii decembrie 2016.
Multumesc anticipat !!
Valentin
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2017
valentinos79, utilizator
Cel mai recent răspuns: valentinos79 , utilizator 16:32, 3 Februarie 2017
Trebuie să verificați clauzele promisiunii de vânzare-cumpărare. Dacă promitentul-vânzător nu respectă obligația de a încheia contractul de vânzare-cumpărare, aveți posibilitatea să solicitați instanței să se pronunțe în acest caz.
Multumesc.
Din pacate in contract nu este stipulat asta ci doar o suma de bani care trebuie platita de promitentul vanzator daca nu se incheie contractul. Totusi suma asta nu include toate investitiile facute in imobil, in decursul anilor. Exista posibilitatea fortarii sa se semneze in loc de recuperarea partiala a banilor ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune semnata, dar dezvoltatorul nu poate livra apartamentul Dorel_25 Dorel_25 Buna seara, Ma aflu in situatia in care am semnat anul trecut cu un dezvoltator o promisiune de cumparare. Termenul de livrare al apartamentului in ... (vezi toată discuția)
Antecontract v-c, vandut?!! acremene acremene Buna in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca ceea ce este mentionat intr-o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare nu este respectat? Tlorin Tlorin Buna ziua, Ma adresez cunoscatorilor cadrului legislativ pentru un sfat in legatura cu urmatoarea situatie. Anul trecut am incheiat cu constructorul unui ... (vezi toată discuția)