avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot face daca ceea ce este mentionat intr-o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot face daca ceea ce este mentionat intr-o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare nu este respectat?

Buna ziua,
Ma adresez cunoscatorilor cadrului legislativ pentru un sfat in legatura cu urmatoarea situatie.
Anul trecut am incheiat cu constructorul unui ansamblu rezidential o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament.

In promisiune sunt specificate urmatoarele aspecte:
2.3. Subscrisa promitent vanzatoare prin mandatar, mă oblig să predau apartamentul mai sus arătat promitent cumparatorului la stadiul de semifinisat: pereţii cu tencuială şi un strat de glet, şapă turnată, tâmplărie PVC de culoare albă cu 3 foi de sticle, centrală termică şi calorifere pe pozitii, uşă metalică la intrarea în apartament, instalaţia electrică (fără prize şi întrerupătoare), instalaţia de apă-canal şi termică, instalaţia de gaz şi branşamente exterioare de gaz, apa-canal şi electricitate. Cheltuielile cu branşamentele individuale (contractele individuale cu furnizorii de utilitati) revenind în sarcina promitent cumparatorului.-------------------------------------------------------------
2.7. Finalizarea şi finisarea (la stadiul semifinisat) se va face în acord cu standardele existente în materia executării construcţiilor în România şi în strictă conformitate cu proiectul şi specificaţiile tehnice, Autorizaţia de construire emisă, iar subscrisa promitent vânzătoare prin mandatar , mă oblig să transfer dreptul de proprietate asupra imobilului de mai sus , în favoarea promitent cumpărătorului, care va beneficia de acest imobil în mod deplin şi liber de sarcini și liber de orice fel de interdicții, Imobilul construcţie fiind în curs de edificare, care la finalizare va fi proprietatea subscrisei promitent vânzătoare.-----------------------------------------
4.1. Subscrisa promitent vanzatoare prin mandatar, mă oblig să procedez la predarea posesiei imobilului către promitent cumparator pana la data de 30.12.2018, cu posibilitate de prelungire la cererea expresa a promitent vanzatoarei cu un termen de maxim 2 luni – respectiv pana cel tarziu la data de 01.03.2019, iar Cheltuielile datorate folosinţei şi deţinerii proprietăţii imobilului ce face obiectul prezentei promisiuni inclusiv taxe şi impozite, vor fi achitate la zi de subscrisa promitent vanzatoare până inclusiv în ziua predării, urmând ca de la acea data acestea să fie exclusiv în sarcina cumparatorului (actualmente, promitent cumparator).-------------

4.2. Predarea posesiei se va consemna într-un proces verbal de predare-primire. În măsura în care promitent cumparatorul nu se va prezenta, fără motiv, în vederea preluării acestuia, se consideră acceptat procesul verbal de predare-primire care urmează să fie întocmit de promitent vanzatoare. O copie a procesului-verbal va fi transmisă prin poştă cumparatorului (actualmente, promitent cumparator).--------------------------------------------

Acum doua saptamani m-am prezentat la sediul constructorului in vederea semanarii procesului verbal de predare-primire, dar nu l-am semnat deoarece am am constatat cateva nereguli tehnice de executie a semifinisajelor: balconul nefinalizat, glaful exterior nu este fixat corespunzator, finisajele exterioare prezinta denivelari(unele zone de imbinare se observa plasa de armare), peretii interiori si tavanul sunt vizibil denivelate iar stratul de glet nu este uniform si prezinta fisuri la imbinarea dintre pereti si tavan, semne de igrasie si infiltratie, priza doar cu soclu fara conductori electrici, sapa cu fisuri si multe alte aspecte marunte.
In aceste conditii, consider ca nivelul calitatii oferite de constructor este foarte scazut si nu reflecta ceea ce e mentionat in promisiune sau pretul platit pentru acest apartament.
I-am zis reprezentantului de vanzari al constructorului sa ma informeze cand se vor rezolva aceste neregul atat verbal cat si printr-un mail scris la adresa de contact mentionata in antecontract, dar pana in momentul de fata nu am primit nici un raspuns.
In urmatoarea perioada ar trebui sa fie facuta intabularea imobilului si CF-urile(Aprilie –Mai + 3 luni ).
Inca nu am semnat procesul de predare- primire, dar timpul trece si trebuie sa ma gandesc la urmatorii pasi de planificare a finisajelor si a obtinerii creditului. Intentia mea este sa cumpar apartamentul, dar nu in conditiile mentionate anterior.

Ce ma sfatuiti sa fac ca sa ma asigur ca voi primi calitatea mentionata in antecontract?
In cazul in care constructorul nu remediaza neregurile de executie a semifinisajelor, ce pot face pentru a-mi recupera suma investita in avans chiar daca vanzatorul va avea CF-urile eliberate in intervalul mentionat in antecontract?

Va multumesc pentru sfaturi!

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa de la etaj retras lilla.baga lilla.baga Buna ziua! In urma cu un an am cumparat un apartament intr-o constructie noua la etaj retras in stare semifinisat cu o terasa care reprezinta practic ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare apartament cu firma in insolventa alexa_1807 alexa_1807 Buna, am un antecontract de vanzare cumpare pentru un apartament incheiat in 2008 si am achitat la data semnarii aproximativ 90% din pretul apartamentului. ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri privind contractul de vanzare cumparare asupra unui imobil BogdanMo BogdanMo Situatia de azi. Constructia finalizata, luat receptie anul trecut. Fatada exterioara executata de proprietar pentru toata cladirea. Bransamentul ... (vezi toată discuția)