Trebuie sa semnez un contract individual de munca pe 5 ani ( ceea ce mi se pare cam mult tinand cont ca n-as putea spune ca beneficiez de avantaje pe masura! ).In cazul nerespectarii acestei prevederi ar trebui sa platesc societatii o despagubire cuprinsa intre 500- 10.000 Euro. Aceasta prevedere nu se aplica in urmatoarele cazuri: motive de sanatate, mutarea domiciliului in alta localitate, posibilitatea angajatului de a pleca din tara.
As dori sa stiu ce trebuie exact sa fac in cazul in care gasesc un job mai bun, sau din alte motive decat cele de mai sus vreau sa inchei contractul pe cale legala ( pentru asta trebuind sa invoc un motiv de sanatate, schimbarea domiciliului sau plecarea din tara)?
De exemplu, eu am viza de flotant pentru mun. Iasi. Expirarea vizei de flotant e un motiv suficient pentru rezilierea contractului?
ma intreb cum de societatea respectiva iti propune un contract individual de munca pe o perioada de 5 ani cand art. 82 Codul Muncii prevede faptul ca :"contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 18 luni"? si daca te uiti la art. 81 di Codul Muncii ai sa gasesti acolo si cazurile de incheiere ale cim, asa ca vezi unde se incadreaza acest contract si cat de legala este incheierea lui.
Atentie!!! Conf. OU 65 din 29 iulie 2005, ce actualizeaza Codul Muncii, CIM durata determinata se poate incheia pe maxim 24 de luni. Daca angajatorul doreste sa beneficieze de serviciile tale pe o durata mai lunga va trebui sa incheie un contract pe durata nedeterminata.
cat despre suma pe care ar trebui sa o platesti ea este stabilita in baza a ce? Contravaloarea caror prejudicii, cusuri... Un astfel de contract este nul de drept.