avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general adaosul comercial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

adaosul comercial

Buna ziua.PFA-urile trebuie sa declare adaosul comercial la ADM.FIN. ?si daca da, in cat timp de la infiintare?
Cel mai recent răspuns: 72lia , utilizator 21:01, 9 Septembrie 2009
Conform Legii 12/1990 republicata:
" Art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
f) nedeclararea de catre operatorii economici la organele fiscale, inainte de aplicare, a adaosurilor comerciale si a celor de comision; "
Apoi, conform Lg.296/2004 anexa 1, pct.1, republicata in 2008:
" Operatorii economici sunt definiti ca fiind persoana fizica sau juridica, autorizata, care în cadrul activitaţii sale profesionale fabrica, importa, depoziteaza, transporta sau comercializeaza produse ori parţi din acestea sau presteaza servicii. "

Analizati si actionati in consecinta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaos comercial noc2 noc2 In cazul unei societati care importa si vinde produse , en gros este obligata sa declare adaosul comercial al admin financ ? Se depune vreo declaratie ptr ... (vezi toată discuția)
Declarare adaos comercial la fisc stelach stelach Buna ziua mai exista obligativitatea declararii adaosului comercial la fisc? La republicarea L12/1990 in 2009, au fost multe discutii pe aceasta tema. Ce ... (vezi toată discuția)
Depunere notificare ContSters126873 ContSters126873 trebuie depusa notificare la finante si primarie cu adaosul comercial practicat?ce nr de lege si art.? (vezi toată discuția)