Buna ziua ,ma poate lamuri cineva daca in cazul meu figurez la doua firme ,la una din firme am intrat in concediu medical insarcinata fiind si la cealalta figurez cu patru ore pe zi deci nu mi-am luat medical iar cei de la firma unde lucrez part time sustin ca trebuie sa le duc si lor copii dupa concediile medicale pt ca sustin ei ca o sa am probleme la intocmirea dosarului de ccc ,ca nu ar bate adeverintele intre ele ,mie logic mi se pare ca nu ar trebui sa le duc concediile medicale deoarece lucrez inca la ei nu figurez cu medical
Daca aveti concediu medical, atunci nu puteti lucra la nici una dintre firme.
De aceea se cheama "concediu pentru incapacitate temporara de munca", deoarece nu puteti presta munca la angajator. Atunci cum puteti lucra la celalalt angajator? Casa de sanatate poate considera ca s-a acordat in mod nejustificat concediul medical respectiv si sa va impute indemnizatia platita.
Trebuie sa duceti certificatele medicale la ambele firme, conform prevederilor de mai jos.
Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:
ART. 72
(1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situaţii dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unităţii, parafa şi semnătura medicului prescriptor, precum şi, după caz, parafa şi semnătura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1.
Va multumesc pt raspuns,la firma principala mi-am luat concediu medical pt ca lucram f multe ore pe zi adica 12 ore doua zile cu doua zile si la cea de-a doua lucram la nevoie nu mergeam zilnic de aia am considerat ca nu trebuie sa ma bag si acolo in medical si ca sa ma ajute venitul la indemnizatia de crestere a copilului
Concediu medical
levantica
Buna ziua,
o persoana care are concediu medical la o societate cu 8 ore si la alte doua societati cu 2 ore, are si concediu medical , cum trebuie sa procedeze ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal
irina.vas
Buna,
Sunt administratorul unei societati si am si angajare facuta pe 2 ore/zi. Pe langa angajarea la firma mea mai sunt angajata si la o banca cu 8ore/zi. ... (vezi toată discuția)