avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Achizitie firma existenta, puncte de interes
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Achizitie firma existenta, puncte de interes

Buna ziua,

In vederea achizitionarii unei firme in functiune, as fi interesata de cunosc care sunt punctele cele mai importante de urmarit intr-o asemenea tranzactie, astfel incat sa nu am vreo surpriza ulterioara.

Astept raspunsul dvs.

Cu multumiri,
Loredana Petrescu
Cel mai recent răspuns: PetrescuMioara , utilizator 14:11, 9 Februarie 2017
Buna ziua,

Debitele in primul rand, apoi contractele in curs de executare pe care firma e obligata sa le respecte, depinzand de domeniu puteti verifica si daca are autorizatii de activitate si cum au fost obtinute.. Fiti ceva mai la obiect cu intrebarea daca doriti sa aflati si altceva.

~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult pentru raspunsurile d-voastra, asa cum bine ati dedus , este vorba de achizitionarea (partilor sociunui SRL, ce activeaza in domeniul instalatiilor termice si gaze, domeniu supuse autorizarii.
In afara procedurilor de transfer a partilor sociale, sunt interesata de eventualele riscuri (probleme) ale unei asemenea tranzactii, cum ar fi :
1. necesitatea efectuarii unui audit financiar sau a unui control ANAF
2. modul de transfer al responsabilitatii dintre cei doi reprezentantii legali
3. raspunderea administratorului ( reprezentantului legal) fata de lucrarile efectuate inainte de preluare

Multumesc,
M.Petrescu

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa proiect centrala obar obar Buna ziua, daca am cumparat de curand un imobil si proprietarii m-au mintit ca totul este in regula, iar apoi am desoperit ca nu exista proiect si pv de ... (vezi toată discuția)
Refuz revizie centrala termica maria1956 maria1956 In locuinta parintilor (care au murit in urma cu doi ani ) nu locuieste nimeni.Eu merg de cateva ori pe saptamana. In luna sept. 2018 o pers. calificata mi-a ... (vezi toată discuția)
Documentatie tehnica gaze gelutzu30 gelutzu30 Buna ziua . Am primit o notificare de la ENGIE ca imi expira verificarea tehnica la gaze dar in sistemul lor nu figurez cu aparate de combustibili gazosi puse ... (vezi toată discuția)