Buna ziua,
daca am cumparat de curand un imobil si proprietarii m-au mintit ca totul este in regula, iar apoi am desoperit ca nu exista proiect si pv de punere in functiune a centralei termice, ce pot face? Pot trage la raspundere notarul sau proprietarii pentru vicii ascunse? Sau pur si simplu sunt obligata sa achit eu acest proiect, aporx 800 euro
Multumesc,
O eventuala actiune in instanta este posibil sa va coste mai mult decat proiectul, avizele si racordarea centralei termice. Actiunea in instanta este de durata.
Daca veti citi cu atentie contractul de vanzaare-cumparare este posibil sa aveti surpriza ca ati semnat inclusiv de primirea tuturor documentelor imobilului. Verificarea primirii era in sarcina cumparatorului care nu doreste surprize ulterioare.
Notarul nu are obligatia sa verifice instalatiile din imobilul deus tranzactiei
Eventual puteti formula plangere impotriva vanzatorului,dar care implica timp,costuri,stres mult mai mari decat proiectul tehnic
Inexistenta proiectului pentru instalare centrala termica nu constituie viciu ascuns
Nu am zis ca notarul trebuia sa verifice instalatia, ci baza legala in care acea instalatie a fost montata. Vorbim de un real pericol de explozie, este totusi o centrala pe gaz. Multumesc de raspuns