avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Supraveghere video la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Supraveghere video la munca

Buna seara. Va rog sa ma lamuriti in situatia urmatoare. Pe scurt : lucrez la o sala de jocuri de noroc, unde, evident, sunt camere video de supraveghere pentru eventuale furturi, clienti nervosi, altercatii etc. Suntem supravegheati de o firma de paza care au acces la camere si pot verifica activitatea din sala. Peste aceasta firma, patronii au mai angajat de 2 luni o alta firma ca sa ne supravegheze non stop pe noi angajatii si le-au dat voie sa ne sune sa ne atraga atentia de anumite reguli impuse de ei : iesim la tigara, stam pe telefon, vorbim cu clientii etc. Vreau sa stiu daca este legal ce fac patronii mei, pentru ca toti angajatii suntem stresati si nu pentru ca facem ceva rau, ci pentru ca stim ca cineva se uita la noi mereu. Nu stii daca te suna ca mananci daca iti numara bucatile, daca te poti scarpina, casca etc.. Lamuriti-ma va rog. Este legal sau nu atat timp cat eu nu am semnat nmic ci doar ne-a adus la cunostinta. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 4 Februarie 2017
Din punctul meu de vedere, raportat si la art. 32 al Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cei care prelucreaza ilegal date cu caracter personal (adica inclusiv imaginile obtinute prin supravegherea video la locul de munca) risca sa fie amendati cu sume cuprinse intre 1.000 si 25.000 de lei.
Supravegherea video poate fi facuta doar in anumite scopuri prevazute in Decizia ANSPDCP nr. 52/2012.

In practica unor instante de judecata, s-a dat castig de cauza angajatilor care au reclamat faptul ca sunt supravegheati video.

Dar cum nu exista paduri fara uscaturi, asa se poate intampla si in cazul unor instante judecatoresti.
1. Ati mai deschis un topic pe aceasta tema .. situatie care incalca Regulamentul de postare in in Forum.

Regulament Forum Avocatnet.ro
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

2. Topicul initial deschis il gasiti accesand link-ul de mai jos si unde puteti posta nelamuririle dvs in continuare cu privire la problema suspusa dezbaterii
www.avocatnet.ro/content/for...

3. Acest topic va fi inchis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , as dori sa stiu daca o terasa care a fost demolata ... benjy benjy Buna ziua , As dori sa stiu daca o terasa care a fost demolata si patronul instaleaza o camera exterioara fara a mentiona acest aspect clientilor intra sub ... (vezi toată discuția)
Supraveghere la munca. au voie? MateescuMihaela MateescuMihaela Buna ziua. Va rog a ma lamuri cu o treaba destul de stresanta pentru mine. Lucrez la o sala de jocuri de nororoc. Evident ca sunt montate camere de ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de ... Președinta Președinta Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de luat vederi in lift . Care sunt condițiile și legea dacă ne permite . Va mulțumesc ! (vezi toată discuția)