avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul de vechime

Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema.O persoana a lucrat 25 de ani la o societate unde avea un spor de vechime de 25 %.Si a gasit un alt post mai bine platit si de aceea a plecat prin demisie.Noul angajator a precizat ca nu-i poate da spor vechime 25 % deoarece este nou angajat in unitate..As vrea sa stiu daca vechimea în muncă si sporul cuvenit se referă la toate locurile de muncă în care salariatul a avut contract de munca sau doar la perioada de când este angajat la compania unde lucrează în prezent.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:08, 4 Februarie 2017
Buna ziua,
In sistemul privat legislatia muncii nu contine astfel de prevederi cu privire la modul de acordare a sporului de vechime. In consecinta angajatorii care acorda astfel de sporuri trebuie sa-si stabileasca prin documente interne (RI sau CCM) conditiile si cuantumul de acordare a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când se pune sporul de vechime ? Ali70 Ali70 Bună ziua Va rog frumos sa ma lămuriți asupra unei probleme. Sora mea este femeie de serviciu ,la o Asociație de proprietari,și are mai mult de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Acordare spor vechime ContSters278216 ContSters278216 Buna-ziua.V-as ruga sa ma informati daca un salariat care lucreaza intr-o firma privata are dreptul la spor de vechime.Salariatul este personal TESA -operator ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariu Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, Am o neamurire, in prezent sporul de vechime nu este inclus in salariu, acest lucru este mentionat in Contractul Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)