avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Când se pune sporul de vechime ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Când se pune sporul de vechime ?

Bună ziua
Va rog frumos sa ma lămuriți asupra unei probleme.
Sora mea este femeie de serviciu ,la o Asociație de proprietari,și are mai mult de 5 ani vechime.
Când i se pune sporul de vechime ?
Se calculează la salariu?
Administratorul ii spune ca se pune la ieșirea la pensie.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 9 Noiembrie 2023
Sporul de vechime nu e obligatoriu de acordat decat daca sora dvs. are prinsa in contractul de munca o asemenea obligatie pentru angajator .
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator
In sistemul privat legislatia muncii nu contine astfel de prevederi cu privire la modul de acordare a sporului de vechime. In consecinta angajatorii care acorda astfel de sporuri trebuie sa-si stabileasca prin documente interne (RI sau CCM) conditiile si cuantumul de acordare a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema.O persoana a lucrat 25 de ani la o societate unde avea un spor de vechime de 25 %.Si a gasit un alt ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariu Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, Am o neamurire, in prezent sporul de vechime nu este inclus in salariu, acest lucru este mentionat in Contractul Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)
Spor calcul .formule tudorache_anca2000 tudorache_anca2000 Buna ziua!cum se calculeaza sporul ?care este metoda de calcul?de la 01.05.2011 numai este obligatoriu sporul ?am inteles ca se calculeaza la timpul efectiv ... (vezi toată discuția)