avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor calcul .formule
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor calcul .formule

Buna ziua!cum se calculeaza sporul ?care este metoda de calcul?de la 01.05.2011 numai este obligatoriu sporul ?am inteles ca se calculeaza la timpul efectiv lucrat?efectiv care este formula de calcul?la un sal brut de 804 lei cat este sporul ?multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:06, 22 Octombrie 2011
Nu ati precizat la care spor va referiti, ca sunt o multime.

Fiecare spor acordat are o formula de calcul. Sporurile sunt procentuale, in general, si pot fi:
- in functie de timpul efectiv lucrat in luna (sporul de vechime, sporul de fidelitate, indemnizatia de conducere, sporul de confidentialitate, etc.)
valoare spor = (salariu de incadrare : nr.ore lucratoare din luna) x procent spor

- in functie de numarul de ore efectuate pentru acel spor (sporul de noapte, sporul pentru orele suplimentare, sporul pentru orele lucrate sambata si duminica, spor pentru lucru in zile de sarbatori legale, spor pentru meserie dubla, spor sef de echipa, etc.)
valoare spor = (salariu de incadrare : nr.ore lucratoare din luna) x nr. ore spor x procent spor
la incheierea unui cim de ex se va specifica ca se va acorda 5% spor la implinirea a trei ani de vechime in cadrul institutiei!e corect asa?


tudorache_anca2000 a scris:

la incheierea unui cim de ex se va specifica ca se va acorda 5% spor la implinirea a trei ani de vechime in cadrul institutiei!e corect asa?





De ce nu reglementati acordarea sporului de vechime in Reg.Intern ? ... exista aceasta posibilitate la capitolul referitor la drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor.
Este mult mai bine asa , iar in c.i.m. scrieti spor de vechime acordat conform R.I.


E corect ca valoare, dar acordarea acestui spor se reglementeaza prin prevederile contractului colectiv de munca sau ale regulamentului intern, cum preciza si dl. freeelis
In CIM se trece doar procentul de spor, adica dupa 3 ani se poate face act aditional care cuprinde in plus acel spor de vechime de 5%. Conform Codului muncii, actul aditional nici nu este obligatoriu daca sporul este prevazut in CCM sau RI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul pentru munca sambata-cum se calculeaza? hgabi hgabi As dori sa va intreb cum sa calculeaza sporul acordat unui salariat pentru ca lucreaza sambata? Art.137 (3) prevede acordarea unui spor la salariu, dar nu ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate in cuantum fix? enco enco Se poate acorda sporul de fidelitate in cuantum fix, egal pentru toti angajatii unei societati? Daca da, care este baza legala? Si, eventual cum arata o astfel ... (vezi toată discuția)
Act aditional spor vechime crisadi crisadi buna ziua In firma noastra tocmai a fost aprobat Contractul colectiv de munca la nivel de unitate si se va acorda incepand cu 01.12.2008 spor de vechime. va ... (vezi toată discuția)