avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plata dobanzi legale invatamant
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plata dobanzi legale invatamant

Buna ziua. As dori sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie: sunt lider de sindicat la o unitate de invatamant si in februarie 2015 membrii sindicatului au castigat dobanzile legale aferente drepturilor banesti cuvenite.Decizia este definitiva. Cui ar trebui sa ma adresez eu (ca lider de sindicat) pentru a ne recupera banii. Mentionez ca au fost trimise adrese la primarie anul scolar trecut, dar fara niciun rezultat. De asemenea, suma ce ni se cuvine a fost calculata de un expert contabil.
Daca ma adresez primariei, cum trebuie sa formulez adresa?
In speranta ca cineva ma va ajuta, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Morisa , utilizator 08:31, 5 Februarie 2017
Revedeti decizia.

La parati trebuie sa fie:Consiliul local al UAT, primaria UAT si unitatea de invatamant.

Tot in decizie trebuie sa scrie: " Obliga parata .......la plata catre reclamanti a contravalorii dobanzii legale calculate incepand cu ....... pana la data achitarii integrale a sumelor de bani neachitate,...."

Va recomand sa va adresati presedintelui FSLI, pana nu se implineste prescriptia de 3 ani si sa va ajute in vederea executarii silite.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2017
Darie Tudor, utilizator
Buna dimineata. Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Intr-adevar, parata este unitatea scolara, dar coordonatorul de credite este primaria. In urma unei adrese, primaria nu ar trebui sa ceara suma respectiva de la vreun compartiment al MEN?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale- legea 221/2008 otaroiu otaroiu Buna ziua, Sunt profesor si am urmatoarea problema: In anul scolar 2008/2009, am functionat la doua scoli, avand baza la o scoala care face parte din ... (vezi toată discuția)
Restante salariale - nerespectarea sentintelor civile de catre unitatile de invatamant simona50 simona50 Buna seara, am si eu o intrebare daca sunteti amabili cu un sfat/lamurire daca se poate... Lucrez in invatamant si fiind reprezentati de sindicat am ... (vezi toată discuția)
Incalcare metodologie fight_for_justice fight_for_justice Buna ziua! As dori sa va prezint pe scurt urmatoarea problema. Sunt profesor titular si fac o naveta de 30km pana la scoala fara a primi decontarea navetei. In ... (vezi toată discuția)