Cum pot obține fişa de riscuri profesionale de la firma unde am lucrat dacă acum firma este închisă şi patronul refuză să mă ajute.Am nevoie de ea la o clinica de medicina muncii.
cereți o copie a dosarului medical de la medicul de medicina muncii cu care angajatorul este sau a fost în relații contractuale. paginile 2 - 4 conțin informațiile referitoare la sarcinile, condițiile, solicitările, noxele și echipamentele de protecție și individuale de lucru de la locul de munca
HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, mentioneaza:
-art.41 La schimbarea locului de munca in alta unitate, lucratorului i se vor inmana, la solicitare, copii ale dosarului sau medical si ale fisei de identificare a factorilor de risc profesional, pentru a fi predate structurii de medicina muncii a unitatii respective.
-art. 43 La întreruperea temporara sau definitiva a activitatii lucratorului, structura de medicina muncii va preda dosarul medical al acestuia medicului sau de familie.
-art. 47 Lucratorii au acces, la cerere, la toate informatiile referitoare la starea lor de sanatate.
Puteti apela la oricare din prevederile mentionate in articolele indicate mai sus.