avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Licitatie pasune
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Licitatie pasune

Va rog sa ma ajutati:
- pana in anul 2015 Asoc Crescatorilor de Bovine din comuna noastra beneficia de subventia pe pasunea comunala, iar noi crescatorii de bovine nu plateam impozit la Primarie caci platea asociatia din subventii.
- in 2016 am depus cerere pe ntru pasune si ne-a fost distribuita suprafata de 1 ha/cap bovina, pt 1 an, pt care am platit 200 de lei/ha si am depus cerere la Apia pt subentie la pasune.
-am inteles ca in 2017 se va licita. Nu stiu nimic despre licitatii va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza ca sa stiu si eu cat de cat...........ce legi sunt in vigoare legate de acordarea pasunilor crescatorilor de bovine si cam la c pret se liciteaza .......???


Multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: GuiPaulaPaul , utilizator 12:00, 5 Februarie 2017
Cam prin luna februarie sau începutul lunii martie, toate UAT-urile (primăriile), care dispun de teren adopta hotărâri privind închirierea prin licitaţie publică a terenurilor disponibile cu destinația pășune.

Este o procedura care nu prea se poate descrie aici. Totuşi, vă indic să consulaţi mai multe prevederi legale:
- art. 9 din OUG nr.34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr.18/1991,
- Legea nr. 86/2014 pentru aprobarea OUG nr. 34/2013,
- art.6 din HG 1064/2013 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor OUG nr.34/2013,
- Ordinul nr. 544/2013 privind metodologia de calcul al încărcăturii optime de animale pe hectar de pajiște.

Se aprobă închirierea prin licitaţie publică, a terenurilor disponibile cu destinația pajiști;
Se aprobă caietul de sarcini și instrucțiunile pentru participanții la licitație,
Se constituie comisia de licitaţie şi comisia de soluționare a contestațiilor
În vederea participării la licitaţie ofertantul trebuie să achite taxa de participare la licitaţie şi garanţia de participare la licitaţie
Se hotărăşte preţul de pornire la licitaţie, pasul de licitație, data şi locul licitaţiei şi multe altele.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2017
Darie Tudor, utilizator
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestaþie privind legalitatea hotãrârii consiliului local al comunei priponeºti nr.4 din 21.02.2014 manole silviu manole silviu Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca in urma precizarilor facute mai jos, Hotararea de Consiliu va fi modificata... Subsemnatul Manole Silviu, domiciliat ... (vezi toată discuția)
Concesiune terenuri Franken Franken Va salut ! Suntem o institutie publica, mai exact primarie, iar prin Ordinul 541/2010 ni se recomanda sa concesionam pasunea comunala, care face parte din ... (vezi toată discuția)
Pasunatul abuziv pe pasunea comunala johnnydanut johnnydanut Buna ziua! Sunt presdintele unei asociatii a crescatorilor de animale ce a concesionat de la primarie pasunea comunala si din cand in cand gasesc pe aceasta ... (vezi toată discuția)