avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stergerea cazierului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stergerea cazierului

Buna ziua as vrea sa stiu si eu cum sau cand mi se va sterge cazieru.am primt o condamnare pt furt auto.de 2 ani cu suspendare si 2 ani termen de asteptare .si este aproape gata cum procedez pt ca cazieru meu sa fie curat.astept un raspuns cu respect va multumesc
Dacă nu aţi săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei sunteí reabilitat de drept.
Aceasta e în teorie. În practică, se solicită consatarea reabilitării pe cale judecătorească.

Revin cu precizări:
Dacă doriţi şi o dată fixă, trebuie să comunicaţi când s-a a fost pronunţată definitiv condamnarea.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2017
Darie Tudor, utilizator
La împlinirea termenului de încercare trebuie să formulati o cerere prin care sa solicitați instanței sa constate faptul că a intervenit reabilitarea.
Solicitati cazierul unitatii de politie dupa ce s-a implinit termenul, este posibil sa se fi operat modificarea, daca nu, solicitati tot acolo rectificarea in temeiul art. 32 din legea 290/2004 privind legea cazierului judiciar. Sa aveti hotararea definitiva legalizata la dvs.
Buna ziua am scos cazieru anu trecut pt angajare si scrie asa condamna la 2 ani anchisoare pt savarsirea faptei prevazuta de art.208 alin.1 cp.art .209 .aliniat 1 litera i .cp art 209 alin 1 litera g. Cp art .209 aliniat 1 litera e. Cp art 209 aliniat 1 litera a. Scria asa .condamna la 1 an anchisoare pt savarsirea faptei prevazute de articolu 86 alin.1 OUG 195/2002..contopeste 2 ani anchisoare cf.articolu 81,82 cp suspenda conditionat executarea pedepsei. Termen de ancercare 4 ani cu aolicarea pedepsei prevazute de articolu 71 cp art.64 aliniat 1 litera a. Teza 2 cp. Art 64 alin.1 litera b cp art. 71 alin. 5 cp ..dispusa prin S.P. nr 2199 din 11/09/2013 va rog ajutatima sa stiu daca mai pot avea cazieru curat.astept raspuns urgent va salut cu respect
Cititi mesajul meu si veti intelege, solicitati cazierul dupa implinirea termenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar la 8 ani de la comiterea faptei penale chillzilla chillzilla Buna, Ma intreb de ce dupa 8 ani de la comiterea faptei, inca apare in cazier. Este vorba despre o fapta penala comisa in trafic. Este posibil sa fie o ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier danny870 danny870 Buna ziua am avut o condamnare la 8 luni de inchisoare cf. art. 81,82 cp si suspendat conditionat executarea pedepsei cu termenu de incercare de 2 ani si 8 ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept Wendoll73 Wendoll73 Buna ziua ma numesc Cristi si as dori sa stiu si eu cand voi avea cazieru curat. În data de 01.08.2014 am fost condamnat la 8 luni închisoare cf.art.86^1 si ... (vezi toată discuția)