tatal meu este asistent medical in spital de stat si in data de 15 februarie implineste 65 ani, mai poate exercita aceasta meserie dupa implinirea acestei varste ?
am informatia ca se poate pana la venirea deciziei .. care mai poate dura 2-3 luni timp in care poate lucra in continuare pana prin aprilie -mai
altcineva afirna ca in momentul implinirii varstei de 65 ani i se intrerupe contractul de munca si poate desfasura activitate doar la privat nu in reteaua sanitara de stat .
astept cu nerabdare un raspuns pentru a sustine cauza tatalui meu care doreste sa mai lucreze cateva luni .
Conform Codului muncii contractul de munca inceteaza la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II ( ART 56 lit c).
Tatal dvs nu mai poate lucra decat daca angajatorul doreste sa-i faca alt contract de munca.
Tatal meu are o vechime de 42 ani , inteleg ca nu mai poate profesa , dar serviciul RUNOS nu trebuie sa-i trimita o instiintare cu privire la data pensionarii sau pur si simplu in data de 15 februarie ii transmite ca i s-a incheiat contractul de munca ?
Pensionare
mony47bz
un salariat - bărbat, mai are dreptul de a continua activitatea ca angajat dacă îndeplineste condițiile de pensionare la limită de vârstă, respectiv 65 ... (vezi toată discuția)