avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... asistent medical 65 ani
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

asistent medical 65 ani

tatal meu este asistent medical in spital de stat si in data de 15 februarie implineste 65 ani, mai poate exercita aceasta meserie dupa implinirea acestei varste ?
am informatia ca se poate pana la venirea deciziei .. care mai poate dura 2-3 luni timp in care poate lucra in continuare pana prin aprilie -mai
altcineva afirna ca in momentul implinirii varstei de 65 ani i se intrerupe contractul de munca si poate desfasura activitate doar la privat nu in reteaua sanitara de stat .
astept cu nerabdare un raspuns pentru a sustine cauza tatalui meu care doreste sa mai lucreze cateva luni .
Cel mai recent răspuns: cristi-1972 , utilizator 09:49, 5 Februarie 2017
Conform Codului muncii contractul de munca inceteaza la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II ( ART 56 lit c).
Tatal dvs nu mai poate lucra decat daca angajatorul doreste sa-i faca alt contract de munca.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2017
Gabi50, utilizator
Tatal meu are o vechime de 42 ani , inteleg ca nu mai poate profesa , dar serviciul RUNOS nu trebuie sa-i trimita o instiintare cu privire la data pensionarii sau pur si simplu in data de 15 februarie ii transmite ca i s-a incheiat contractul de munca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare juridica corecta cristi-1972 cristi-1972 (51) La cerere, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pot pensiona, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind ... (vezi toată discuția)
Pensionare mony47bz mony47bz un salariat - bărbat, mai are dreptul de a continua activitatea ca angajat dacă îndeplineste condițiile de pensionare la limită de vârstă, respectiv 65 ... (vezi toată discuția)
Pensie limita varsta femei mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! Am o salariata care peste o luna indeplineste conditiile conditiile de pensie limita varsta cu vechime minina la varsta de 61 ani si 2 luni. Conform ... (vezi toată discuția)