avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare functionar public in clasa superioara
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare functionar public in clasa superioara

Sunt incadrata in functia de referent III, principal I, (studii medii),anul acesta am terminat administratie publica, licenta iulie 2009, in fisa postului apar si atributii de asistenta sociala. Ordonatorul de credite a aprobat promovarea in studii superioare dar este discutia ca studiile nu corespund cu functia. Ma poate lamuri cineva cum e corect?
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 17:03, 28 Septembrie 2009
Art. 1 din ORDINUL nr. 10280 din 7 octombrie 2008
(1)La examenul de promovare în clasă a funcţionarilor publici pot participa funcţionarii publici încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o formă de învăţământ superior de lungă durată, studii universitare de licenţă sau o formă de învăţământ superior de scurtă durată, în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea.
Atentie!
Este vorba de specialitatea in functie, nu de anumite atributii din fisa postului care pot avea legatura cu specializarea dvs. in administratie publica.
Nu ati precizat insa in ce specialitate va desfasurati activitatea... Poate aveti dreptate.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
ContSters46197, utilizator
Studiile superioare cu specializarea "administratie publica" permit incadrarea in cadrul serviciului de asistenta sociala, cu prevederea ca in fisa postului nu pot aparea atributii in efectuarea anchetelor sociale sau semnarea acestora (aceasta activitate este rezervata exclusiv asistentilor sociali, absolventi ai facultatilor de profil, inscrisi in registrul national, cu drept de stampila si semnatura).
Kyandra a scris:

Studiile superioare cu specializarea "administratie publica" permit incadrarea in cadrul serviciului de asistenta sociala, cu prevederea ca in fisa postului nu pot aparea atributii in efectuarea anchetelor sociale sau semnarea acestora (aceasta activitate este rezervata exclusiv asistentilor sociali, absolventi ai facultatilor de profil, inscrisi in registrul national, cu drept de stampila si semnatura)



Am mai multe nelamuriri in legatura cu postul de Asistent social, nelamuriri la care nu primesc raspunsuri nici pe forum nici de la sefii mei.
Pe scurt , avand in vedere ca am 5 ani vechime in protectia copilului( cu studii postliceale de asistent social), am fost angajata ca personal contractual, referent III la o primarie comunala, in compartimentul de asistenta sociala.
In momentul de fata sunt studenta la o facultate de asistenta sociala, am avizul CNAS-lui, si inscris in registrul national cu sarcini de asistent social practicant, cu drept de semnatura.
Intrebarea mea este de ce nu se numeste postul ocupat de mine "Asistent social practicant" daca in codul deontologic a profesiei ( art. 8) scrie clar despre independenta profesionala?
De ce nu beneficiez de sporurile legale prevazuta si in sistemul national de asistenta sociala?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
kormi, utilizator
Poate pentru ca denumirea de asistent social este rezervata, conform OG 10/2008 Anexa IV/11a pentru posturile din cadrul unitatilor de asistenta sociala si unitati de asistenta medico-sociala. Daca primaria ar avea un serviciul specializat de asistenta sociala, organizat conform prevederilor legale, banuiesc ca incadrarea s-ar face ca si asistent social. Atata vreme cat postul este prevazut in aparatul propriu de lucru al primarului, care se incadreaza pe Anexa IIa din OG 10/2008, nu este prevazuta denumirea de asistent social, ci doar cea de referent... Nu pretind ca detin adevarul suprem in aceasta problema:D, insa din experienta in administratia publica locala (mai ales cu primariile mici), ceea ce am descris mai sus este o varianta apropiata de adevar.
Oricum multumesc pentru raspuns, tocmai pentru experienta Dvs.in administratia publica locala v-am adresat intrebarile.
De fapt concluzia este, ca puteam sa imi caut orice altceva de facut, in loc sa ma angajez la o Primarie, avand in vedere faptul ca imi doresc exercitarea profesiei, si avansarea in acest domeniu...
Imi permit sa va mai intreb ,de ce sporuri asi putea beneficia(spor de confidentialitate,conditii vatamatoare ect.)potrivit postului, si fisei postului care prevede, luari unor decizii importante, sarcini si multa munca pe teren?
Sincer este greu sa te descurci cu 540 lei lunar, sa faci naveta zilnic 40 km, fara sa se deconteze, sa fii student la o Universitate de stat la 140 km...toate astea si pentru a nu pierde avizul CNAS-lui( fara care nu poti profesa, si fara care nu are voie nici primaria sa functioneze) Pana la urma pentru Ei este important toate acestea( pentru a nu fii sanctionati) decat pentru mine:O...mai ales ca 2 ani a fost afisat acest post fara sa se intereseze cineva de el.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
kormi, utilizator

Alte discuții în legătură

Aviz nefavorabil anfp CAMO CAMO Buna ziua.Am o problema legata de promovarea in clasa a functionarilor publici.Sunt functionar public din anul 2001 la o primarie de comuna (referent,clasa ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici de la studii medii la studii superioare seli-rahe seli-rahe in anul 2009 am absolvit facultatea de administratie publica de scurta durata. mentionez ca sunt salariata de 13 ani in cadrul unei primarii comunale cu ... (vezi toată discuția)
Referitor la studiile unui functionar public annneess annneess Buna ziua! Am o mica dilema. Lucrez in domeniul administratiei publice locale din 2008, pe postul de referent. Am terminat anul asta Facultatea de Psihologie( ... (vezi toată discuția)