avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Aviz nefavorabil ANFP
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Aviz nefavorabil ANFP

Buna ziua.Am o problema legata de promovarea in clasa a functionarilor publici.Sunt functionar public din anul 2001 la o primarie de comuna (referent,clasa a-III-a , grad prof. asistent).Am absolvit Fac.de Economie si Administrarea Afacerilor specializarea administratie publica din cadrul Univ."Al.I.Cuza"Iasi in iunie 2009.
Am primit aviz nefavorabil din partea A.N.F.P.deoarece ,,studiile superioare de lunga durata absolvite , respectiv adminstratie publica nu sunt in specialitatea in care isi desfasoara activitatea''.Ei spun ca atributiile din fisa postului implica gestionarea resurselor financiare.Nu am viza de C.F.P.(o are d-na contabila). Am atributii care tin de compartimentul contabilitate.La facultate am studiat contabilitate , finante publice ,gestiune s.a.Ce este de facut? Am terminat o facultate si raman tot cu studii medii?:(Functia mea este de referent , specializarea administratie publica nu este destinata functionarilor publici?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CAMO , utilizator 11:37, 13 Octombrie 2009
buna ziua
de obicei se cere stiinte juridice si admnistrative cu specialiare in administratie publica
dar nu e chiar asa de grav
se poate schimba fisa postului cu atributii care sa fie compatibile cu facultatea care ati terminat-o.
am avut un caz asemanator, si dupa o stransa colaborare cu ANFP am modificat fisa postului
astept avizul. am vb f mult cu buc. si pe mail si la tel si pana la urma am ajuns la un aord comun
vorbiti cu departamentul de resurse umane si sa sune la ANFP sa ia legatura cu persoana care se ocupa de judetul dv
sunt dragute doamnele si va vor ajuta
succes
csroxika a scris:

buna ziua
de obicei se cere stiinte juridice si admnistrative cu specialiare in administratie publica
se poate schimba fisa postului cu atributii care sa fie compatibile cu facultatea care ati terminat-o.
am avut un caz asemanator, si dupa o stransa colaborare cu ANFP am modificat fisa postului
astept avizul. am vb f mult cu buc. si pe mail si la tel si pana la urma am ajuns la un aord comun
vorbiti cu departamentul de resurse umane si sa sune la ANFP sa ia legatura cu persoana care se ocupa de judetul dv
succes

si eu am terminat ad publica , am depus actele si astept raspuns de la ANFP, sunt referent superior III, tot la o primarie de comuna, iar in fisa postului am atributii din contabilitate si de asistenta sociala. Este posibil ca sa primesc si eu aviz nefavorabil?
Atunci la ce foloseste administratia publica? Ce trebuie sa cuprinda fisa postului cu astfel de studii?
trebuie sa concorde fisa postului cu postul.Doar asa veti obtine aviz favorabil.
av.antoanelageaman a scris:

trebuie sa concorde fisa postului cu postul.Doar asa veti obtine aviz favorabil.
D-na avocat functia mea este de referent cu atributii care tin de contabilitate.In organigrama exista functia referent ( contabil) ocupata de o alta persoana.Va rog sa-mi spuneti ce atributii ar trebui sa am eu in fisa postului ca sa fie compatibile cu specializarea in administratie publica?Poate dupa ceva fi modificata fisa postului voi primi aviz favorabil din partea agentiei.
referent 1 a scris:

csroxika a scris:

buna ziua
succes

si eu am terminat ad publica , am depus actele si astept raspuns de la ANFP, sunt referent superior III, tot la o primarie de comuna, iar in fisa postului am atributii din contabilitate si de asistenta sociala. Este posibil ca sa primesc si eu aviz nefavorabil?
Atunci la ce foloseste administratia publica? Ce trebuie sa cuprinda fisa postului cu astfel de studii?

Cred ca secretarul institutiei trebuie sa vorbeasca cu cei de la agentie si sa ne spuna exact ce atributii trebuie sa cuprinda fisa postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public in clasa superioara referent 1 referent 1 Sunt incadrata in functia de referent III, principal I, (studii medii),anul acesta am terminat administratie publica, licenta iulie 2009, in fisa postului apar ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public 2010 kormi kormi Buna ziua! Va prezint un caz: Angajat la o primarie comunala, referent III sup.I, cu o vechime de 20 ani la compartimentul de texe si impozite; Licentiat a ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionar public felicia_albu@hotmail.com felicia_albu@hotmail.com cum pot promova in clasa daca am terminat facultatea in 2006 si sunt angajata pe functia de referent si la data cand am terminat facultatea nu eream functionar ... (vezi toată discuția)