avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire la Divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire la Divort

Buna ziua,
Sunt casatorita de 24 de ani, am 3 copii si vreau sa bag divort,sotul meu a mostenit acum 2 ani prin decesul mamei lui un apartament in care sta unu dintre copii nostri, noi mai posedam si o casa cumparata acum 11 ani ,ce drepturi avem noi asupra apartamentului si ce drepturi are sotul asupra casei? Eu am dovezi ca sotul meu ma inseala , el are deja doua procese verbale la politie deoarece m-a agresat fizic si pe unul dintre copii nostri.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
ioana93, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:40, 11 Septembrie 2009
Bunurile mostenite sunt bunuri prorii, deci nu aveti nici un drept asupra apartementului mostenit de sotul Dvs.

In schimb, casa cumparata in timpul casatoriei este bun comun si este supus partajului.
tin sa mentionez ca eu am contribuit cu bani pentru a intra in posesia apartamentului dupa decedarea mamei lui, se face vreo schimbare?
Bunurile cumparate in timpul casniciei =casa ,este bun comun supus partajului.
Apartamentul mostenit de catre sot ,nu intra in partaj.
in masa partajabila intra doar bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei .
nu sunt supuse partajului bunurile dobandite de catre unul dintre soti cu titlu de mostenire .
chiar daca l-ati ajutat financiar pe sot pt a intra in posesia mostenirii, aceasta este personala si nu va fi inclusa in masa bunurilor de impartit .

daca doriti sa introduceti actiune de divort, competenta apartine instantei de la ultimul domiciliu comun al sotilor .
trebuie avute in vedere mai multe aspecte , printre care :
1. custodia copiilor daca acestia sunt minori
2. plata pensiei de intretinere , etc .

partajul se poate judeca si separat dupa pronuntarea divortului .
ioana93 a scris:

tin sa mentionez ca eu am contribuit cu bani pentru a intra in posesia apartamentului dupa decedarea mamei lui, se face vreo schimbare?

Puteti a detaliati aici un pic?
Cum ati contribut cu bani la intrarea in posesie? Ati platit o sulta sau ceva similar?

Alte discuții în legătură

Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Partaj marinica71 marinica71 daca am un apartament inaintea casatoriei mostenit de la mama mea si m am casatorir sotul meu la divort are drept la partaj la aceasta lucuinta? (vezi toată discuția)
Partaj valentina78m valentina78m In cazul in care cuplul are 2 apartamente utilate fiecare cu mobila ,frigider , aragaz, televizor … in urma divortului cum se procedeza ? Apartamentul ... (vezi toată discuția)