avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat in srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat in srl

Buna ziua

Am urmatoarea situatie:

anul trecut am lucrat ca si ii pentru mai multe firme, dar din diverse motive, incasarile nu au fost la nivelul asteptarilor. Sfatuit bine de un contabil, la inceputul anului trecut am declarat un venit mult mai mare fata de cel obtinut. Datorita faptului ca nu am avut fondurile necesare pentru a achita datoriile catre anaf, acestia mi-au pus poprire pe contul meu personal, nu pe al ii-ului sau al SRL-D-ului. Tot in cursul anului trecut m-am angajat la o firma si acum mi-a venit proprire pe salariu... asta e... platesc fortat si mult prea mult pentru niste sfaturi primite gresit.

Tot in cursul anului trecut am devenit asociat intr-o firma noua de tip SRL-D.

Intrebarea mea este: firma SRL-D este in vreun fel afectata de datoria mea persoanala fata de anaf?

Mentionez ca poprile si executarile silite au venit pe CNP-ul meu, nu pe cui-ul de ii.

In urma unor discutii cu diverse persoane impartiale de situatie, acestea mi-au spus ca SRL-D-ul nu este afectat de situatia mea persoanala, dar as dori o confirmare.

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2017
buksa_ovidiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: buksa_ovidiu , utilizator 14:08, 6 Februarie 2017
Nu exclud o poprire pe dividentele obtinute de la societate.
Intrebarea este ca doar partea mea de dividente este afectata, nu si a asociatului meu, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj + asociat in srl Victor2008 Victor2008 Buna Ziua, Beneficiez de indemnizatie de somaj si doresc sa infiintez un SRL ca asociat unic sau cu 2 asociati. In cadrul acestui SRL voi avea activitati ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl bob02008 bob02008 Buna ziua, as vrea sa imi deschid un srl cu un prieten. Dar eu am un litigiu cu o banca. Acum un an am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca mobiliara ... (vezi toată discuția)
Poprire pusa unei persoane asociat în firma mihaidrm mihaidrm Buna ziua! As vrea sa stiu daca o poprire pusa unei persoane fizice(retinere salariala in urma unei hotarari judecatoresti) ar afecta aceea persoana fizica in ... (vezi toată discuția)