avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj + asociat in SRL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj + asociat in SRL

Buna Ziua,

Beneficiez de indemnizatie de somaj si doresc sa infiintez un SRL ca asociat unic sau cu 2 asociati. In cadrul acestui SRL voi avea activitati care aduc venituri ca asociat(dividente). Intrebarea mea este daca voi putea beneficia in continuare de indemnizatia de somaj. Daca inteleg corect conform Lege 76/2002, Art. 34. b) nu realizează venituri sau realizează din activități autorizate potrivit legii venituri mai mici decât indemnizația de șomaj;
Daca veniturile din societatea comerciala sunt mai mici decat valoarea indemnizatiei de somaj, atunci voi beneficia in continuare de aceasta ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 1 Iulie 2020
Buna ziua,

Infiintarea societatii, derularea activitatii, obtinerea de profituri necesita timp si resurse...Infiintarea societatii nu inseamna profit neaparat, in principal la inceput cand aveti chetuieli,Prin urmare dureaza ceva pana obtineti dividende astfel incat sa fiti afectat la somaj.
Multumesc de raspuns, De acord ca profit/dividente se iau abia peste o vreme, dar textul legii mentioneaza venituri nu profit. Deci daca am venituri chiar daca e profit zero sau chiar pe minus inteleg ca acelke venituri trebuie sa fie sub valoarea indemnizatiei...?
Firma va avea venituri, nu asociatul. La final de an daca firma are profit distribuie dividende, daca nu, nu.Daca firma are profit nu e obligatoriu sa incasati dividende.Daca totusi incasati dividende ptr ca asa decideti se declara la ANAF pe cnp ul dvs ca aveti venituri si de aici se vede ca ati realizat venituri.
In general pentru mentinerea indemnizatiei nu tr sa realizati ale venituri, ptr ca de aia va acorda indemnizatia de somaj, insa nu trebuie sa aveti venituri de orice tip pe persoana fizica, veniturile pe firma nu se includ (sunt ale firmei).


Daca veniturile din societatea comerciala sunt mai mici decat valoarea indemnizatiei de somaj, atunci veti beneficia in continuare de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj cu srl bureacvalielena bureacvalielena Momentan sunt in concediu de crestere copil , peste o luna o sa fiu in somaj, deoarece mi s-a desfiintat postul si am ramas fara serviciu. Pana in somaj vreau ... (vezi toată discuția)
Pot sa infiintez firma daca sunt in ccc Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, doresc sa infiintez firma si sa fiu asociat unic (intreprinzator debutant), sunt in concediu de crestere al copilului.imi afecteaza indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj ca administrator firma? User6690 User6690 Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca sunt administratorul unei firme? Am muncit timp de 9 ani la o societate comerciala si am incetat raportul de ... (vezi toată discuția)