avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare societate

Buna ziua,
Va rog sa imi clarificati si mie cateva aspecte referitoare la modul de functionare al societatii pe care as dori sa o infiintez.
Societatea va fi neplatitoare de TVA si va fi microintreprindere conform legislatiei.

Societate va avea activitatea principala CAEN 7112 Activitati De Inginerie Si Consultanta Tehnica Legate De Acestea.

Problemele care ma intereseaza sunt urmatoarele:

1. In calitate de asociat unic si administrator, pot realiza si semna proiectele in cadrul firmei, fara sa am si calitatea de angajat cu functie de inginer proiectant in firma?
Mentionez ca in momentul de fata si in continuare voi fi angajat cu CIM 8 ore si CIM 2 ore ,la alte doua societati comerciale pe functia de inginer. Ma intereseaza sa fiu intr-o pozitie legala fata de autoritati.

2.Daca firma nu are angajati se plateste impozit 3% din venituri si 5% la dividente sau va trebui sa mai plateasca si un forfetar trimestrial?

Va multumesc,
Adrian.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2017
Adrian_Cosmin, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot face proiecte de constructii civile pe cod caen 7112? george_fcs george_fcs Buna ziua, Sunt de profesie inginer constructor si doresc sa inffintez o firma de proiectare. Codul CAEN al societatii va fi 7112. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere cu activitate pe cod caen 7112 stela chelner stela chelner Activitatea de cod caen 7112 respectiv de inginerie si consultanta tehnica legata de acestea, se incadreaza la microintreprindere? Concret se executa oferte ... (vezi toată discuția)
Infiintare microintreprindere emanuel pop emanuel pop Buna ziua! Sunt inginer CCIA (Constructii Civile Industriale si Agricole) si doresc sa imi deschid un SRL in care sa pot presta urmatoarele servicii: 1. ... (vezi toată discuția)