avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citat ca martor intr-un dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citat ca martor intr-un dosar penal

Buna ziua,

Numele meu este Teodorescu Alexandru si am fost citat ca martor intrun dosar penal chemat tocmai la ipj teleorman eu fiind din bucuresti. Nu am nici o treaba cu judetul acela. Plus ca ma costa si ceva banuti transportul. Credeti ca exista posibilitatea de a depune marturie daca stiu ceva in Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:06, 6 Februarie 2017
Ar trebui sa va prezentati, in caz contrar este posibil sa va amendeze si sa emita mandat de aducere pe numele dvs. pentru un alt termen de judecata.
Orice persoana care cunoaste ceva cu privire la o anumita fapta, poate fi chemata ca martor in instanta si este obligata sa dea declaratie, sa spuna tot ceea ce stie pentru a ajuta la infaptuirea actului de justitie si la aflarea adevarului.
Solicitati organului de UP audierea prin comisie rogatorie.
Da, ar fi comisia rogatorie sau sa vina sa va ia cu madat de aducere.

Problema ar fi ca drumul de intoarcere il platiti singur.
O alta problema este si aceea ca daca mergeti singur acolo suma cheltuita cu transportul aproape sigur nu o veti mai recupera...desi legea prevede altfel...

E bine sa stiti ca martorul poate deveni si acuzat daca a comis vreo infractiune.
Adica va cheama in calitate de martor si apoi puteti deveni suspect si inculpat daca au probe impotriva dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara !astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere ... Florentinjenea Florentinjenea Buna seara !Astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere sa ma prezint pentru a mi se înmâna actele de procedura.Am sunat la numărul de contact de ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla in ce dosar am fost chemat ca martor teodorapop teodorapop Am primit o citație cum ca sunt chemat ca martor intr -un dosar însă nu găsesc pe nici un portal cauza cu nr ..... Așa scrie pe citație :\"sunteți ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala drasim drasim Buna ziua! Sunt citat intr-un dosar penal, pe economic,disjuns,in 4 judete la departare foarte mare,peste 600 km fiecare Posibilitatile mele financiare sunt ... (vezi toată discuția)