avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am primit oferta de munca in germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am primit oferta de munca in germania

buna ziua,
as dori sa stiu, daca se poate, ce trebuie sa fac in cazul in care am primit o oferta de munca in germania (ingrijire batrani), ce acte ar trebui sa depun pentru a beneficia de drepturi legale atat in romania cat si in germania.
Mentionez ca sunt cadru didactic titular.
N-as vrea sa renunt definitiv la slujba de acum, dar pentru o perioada...as putea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 9 Septembrie 2009
In cazul in care veti accepta oferta din Germania, atunci o posibilitate pentru a va pastra actualul loc de munca este sa faceti o cerere de suspendare a raportului de munca ... Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
multumesc pentru raspuns, dar tot n-am inteles ce acte trebuie sa depun si unde.
acte pentru slujba din germania, nu cea de aici.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
mihaelaflo, utilizator
La actualul loc de munca depuneti o cerere de suspendare a c.i.m. in baza art.54 C.mun.

Pentru locul de munca din Germania trebuie sa vedeti la acel angajator ce acte va solicita in vederea angajarii.

Pe perioada cat aveti c.i.m. suspendat in tara, puteti incheia contracte de asigurare cu Casa de Pensii, AJOFM, Casa de Asigurari de Sanatate.
Depinde si de faptul daca slujba din germania e cu acte (adica platiti asigurari sociale, aveti permisiune de munca, etc) sau mai la mica intelegere...
poate am omis ceva.
Eu merg privat, nu prin intermediul unei firme, de aceea ma intereseaza exact ce acte imi sunt necesare de aici, din tara pentru a fi in regula. Am auzit ceva despre formularul 301 sau ceva de genul acesta. Cine il elibereaza? De unde sa-l iau? Si la ce se refera?

Alte discuții în legătură

Sarcina in contract munca perioada determinata 3 luni mihaitzab mihaitzab Buna ziua Incep prin a va multumi celor care mi-ati raspuns de fiecare daca cand am avut nelamuriri. De data asta ma confrunt cu urmatoarea situatie: am ... (vezi toată discuția)
Expirare contract perioada determinata in conditii de graviditate ramona18121984 ramona18121984 Buna ziua.Sunt insarcinata in 33 saptamani si angajata pe perioada de 6 luni.Contractul meu va expira cu 2 saptamani inainte sa nasc(adica la data de 1 ... (vezi toată discuția)
Sarcina si contract de munca pe perioada determinata! floryna04 floryna04 buna,siuatia mea este:insarcinata in 7 luni si jumatate,urmeaza sa intru in concediu prenatal in cateva zile,dar contractul de munca (care este pe perioada ... (vezi toată discuția)