buna ziua,
as dori sa stiu, daca se poate, ce trebuie sa fac in cazul in care am primit o oferta de munca in germania (ingrijire batrani), ce acte ar trebui sa depun pentru a beneficia de drepturi legale atat in romania cat si in germania.
Mentionez ca sunt cadru didactic titular.
N-as vrea sa renunt definitiv la slujba de acum, dar pentru o perioada...as putea.
In cazul in care veti accepta oferta din Germania, atunci o posibilitate pentru a va pastra actualul loc de munca este sa faceti o cerere de suspendare a raportului de munca ... Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
Depinde si de faptul daca slujba din germania e cu acte (adica platiti asigurari sociale, aveti permisiune de munca, etc) sau mai la mica intelegere...
poate am omis ceva.
Eu merg privat, nu prin intermediul unei firme, de aceea ma intereseaza exact ce acte imi sunt necesare de aici, din tara pentru a fi in regula. Am auzit ceva despre formularul 301 sau ceva de genul acesta. Cine il elibereaza? De unde sa-l iau? Si la ce se refera?