avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Expirare contract perioada determinata in conditii de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Expirare contract perioada determinata in conditii de graviditate

Buna ziua.Sunt insarcinata in 33 saptamani si angajata pe perioada de 6 luni.Contractul meu va expira cu 2 saptamani inainte sa nasc(adica la data de 1 noiembrie 2013 expira,iar eu nasc pe 14 noiembrie).Va rog sa imi spuneti si mie cine ma plateste pentru luna noiembrie si pt cele aproximativ 2 luni de concediu post-natal?stiu ca indemnizatia de crestere copil o plateste statul(eu am optat pt un an).De la serviciu mi s-a spus ca voi fi platita de catre companie doar pana la data de 1 noiembrie.ce se intampla dupa?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:52, 26 Septembrie 2013
1. Art.56 (1) C. mun. prevede ca : Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
.....

2. Avand c.i.m. pe durata determinata la expirarea duratei pentru care a fost incheiat, c.i.m. va inceta de drept , fapt ce va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.

3. In termen de 10 zile de la data incetarii c.i.m. va trebui sa va inregistrati la AJOFM.

4, Fiind in somaj se poate puteti beneficia de concediu de maternitate si apoi de concediu pentru cresterea copilului. In acest sens, certificatele medicale se vor depune la AJOFM care vi le va plati.

5. Cererea pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului se face catre AJOFM , iar actele pentru acordarea indemnizatiei se va depune la Primaria de care apartineti cu domiciliul sau cu resedinta.

6. Concediul de maternitate si Concediul pentru cresterea copilului suspenda perioada de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa expirarea perioadei fiecaruia din aceste concedii.

7. In calculul celor 12 luni necesare pentru indemnizatia CCCC vor intra si perioade asimilate, potrivit art.2 alin.5 din OUG nr.111/2010, ca de exemplu:
a) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în condiţiile prevăzute de actele normative cu caracter special care reglementează concedierile colective;

b) s-au aflat în evidenţa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv a municipiului Bucureşti, în vederea acordării indemnizaţiei de şomaj;

c) au beneficiat de concedii şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare;
.....
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului „A doua şansă“, sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă ori de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în ţară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina in contract munca perioada determinata 3 luni mihaitzab mihaitzab Buna ziua Incep prin a va multumi celor care mi-ati raspuns de fiecare daca cand am avut nelamuriri. De data asta ma confrunt cu urmatoarea situatie: am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului - cim pe perioada determinata elianna03 elianna03 Buna ziua, Cazul meu este urmatorul: Sunt insarcinata si ar trebui sa nasc la mijlocul lunii martie, 2014. Am contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil marianabarbuceanu marianabarbuceanu Buna ziua. Am si eu o intrebare: la data de 1 martie 2014 mi-am inceput serviciul cu contract de munca pe 5 ore (500 lei salariu), in luna noiembrie urmeaza sa ... (vezi toată discuția)