avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie celalalt parinte gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie celalalt parinte gemeni

Buna ziua,

As dori sa stiu care este indemnizatia pentru acea luna a tatalui in cazul in care are 2 copii gemeni?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: doinadr , utilizator 20:45, 6 Februarie 2017
Nivelul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.

Asadar, se calculeaza indemnizatia pentru CCC (85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată) la care se adauga 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată (1233 lei de la 01.02.2017).
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aștept gemeni Ion1421 Ion1421 Aștept gemeni și asi vrea sa știu dacă indemnizația e mai mare de 1200.am 2 ani lucrați cu 8 ore pe zi salariu minim. (vezi toată discuția)
Indemnizatie lunara gemeni Andreea20171 Andreea20171 Urmeaza sa nasc peste 3 sapt gemeni, aveti idee de ce suma o sa beneficiez pe luna? (Salariu minim pe economie).... Am inteles ca s-a majorat Multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizațiile pentru copiii gemeni GeorgeConstantin09 GeorgeConstantin09 Au dreptul ambii copii la indemnizatie dacă provin d într-o sarcină gemelara? (vezi toată discuția)