avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie lunara gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie lunara gemeni

Urmeaza sa nasc peste 3 sapt gemeni, aveti idee de ce suma o sa beneficiez pe luna? (Salariu minim pe economie)....
Am inteles ca s-a majorat

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 21 Iulie 2017
OUG 111/2010
art.5
Nivelul indemnizaţiei lunare prevăzute la art. 2 alin. (2) se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.

Indemnizația pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

In speta , veti primi indemnizația pentru creșterea copilului la care se adauga 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată x 2. Adica, indemnizatia CCC + 1233 ( 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată) x 2 = indemnizatia CCC + 2466 lei
Multumesc! Totalul v-a fii de 1233 lei / copil, corect ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, daca din calcul reiese o valoarea mai mica decat 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. atunci veti primi 1233 lei pentru fiecare copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie celalalt parinte gemeni doinadr doinadr Buna ziua, As dori sa stiu care este indemnizatia pentru acea luna a tatalui in cazul in care are 2 copii gemeni? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Indemnizațiile pentru copiii gemeni GeorgeConstantin09 GeorgeConstantin09 Au dreptul ambii copii la indemnizatie dacă provin d într-o sarcină gemelara? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil AlexAlexandra AlexAlexandra Buna ziua, Sunt insarcinata in 27 de saptamani, sarcina gemelara. Pe data de 11 iulie voi implini 12 de cand sunt angajata. As dori sa intru in ... (vezi toată discuția)