Sunt insarcinata in 27 de saptamani, sarcina gemelara.
Pe data de 11 iulie voi implini 12 de cand sunt angajata.
As dori sa intru in prenatal insa vreau sa stiu daca perioada de prenatal se considera vechime pentru calulul indemnizatie de crestere copil sau se calculeaza ulimele 12 luni inainte de prenatal.
Doresc sa stiu cu exactitate deoarece daca as intra in prenatal nu am mai indeplini conditia de 12 luni pentru concediul de crestere copil.
Si as mai vrea sa stiu modul de calcul al indemnizatiei de crestere copil in cazul gemenilor.
Perioada concediului de maternitate - prenatal - intra in calculul celor 12 luni eligibile pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC.
Indemnizaţia lunară se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
Nivelul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată (n.m., 1233 lei) pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.