avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 27 de saptamani, sarcina gemelara.

Pe data de 11 iulie voi implini 12 de cand sunt angajata.

As dori sa intru in prenatal insa vreau sa stiu daca perioada de prenatal se considera vechime pentru calulul indemnizatie de crestere copil sau se calculeaza ulimele 12 luni inainte de prenatal.

Doresc sa stiu cu exactitate deoarece daca as intra in prenatal nu am mai indeplini conditia de 12 luni pentru concediul de crestere copil.
Si as mai vrea sa stiu modul de calcul al indemnizatiei de crestere copil in cazul gemenilor.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 15 Mai 2017
Perioada concediului de maternitate - prenatal - intra in calculul celor 12 luni eligibile pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC.

Indemnizaţia lunară se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Nivelul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată (n.m., 1233 lei) pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aștept gemeni Ion1421 Ion1421 Aștept gemeni și asi vrea sa știu dacă indemnizația e mai mare de 1200.am 2 ani lucrați cu 8 ore pe zi salariu minim. (vezi toată discuția)
Indemnizatie celalalt parinte gemeni doinadr doinadr Buna ziua, As dori sa stiu care este indemnizatia pentru acea luna a tatalui in cazul in care are 2 copii gemeni? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Indemnizatie lunara gemeni Andreea20171 Andreea20171 Urmeaza sa nasc peste 3 sapt gemeni, aveti idee de ce suma o sa beneficiez pe luna? (Salariu minim pe economie).... Am inteles ca s-a majorat Multumesc! (vezi toată discuția)