avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal ?

Lucrez la un restaurant chinezesc că ospătar, unde suntem monitorizați mon stop , eu si colegii mei din bucătărie, cu camere de supraveghere. Problema constă în faptul că patronul chinez este plecat periodic în China, si de acolo ne supraveghează .Tot la îndemnul acestuia, suntem monitorizați de pe telefoanele personale, si de prietenii români ai lui.care efectiv ne supraveghează cu ajutorul acestor camere.In momentul în care , că și angajat,iti iei o pauza de masa, sau efectiv ești la toaleta, acești prieteni ai patronului.ne sună si ne întreabă unde suntem si ce facem,deoarece nu ne vede,,pe camere,,. Ce spuneți,este legal acest lucru ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 6 Februarie 2017
1. "Salariatii nu pot fi supravegheati video in birourile in care acestia muncesc in mod obisnuit, conform prevederilor legale aflate in vigoare, insa camerele video pot fi instalate in alte locuri, in conditii stricte. ... "
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Comunicat de presă al Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

3. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - sesizari
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere cu microfon Hunix Hunix Lucrez la un restaurant ca barman si sunt monitorizat si audio nu numai video (camere cu microfon) fara acordul meu ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Monitorizare audio/video Rainwatch Rainwatch Sotia mea lucreaza la un magazin alimentar, iar de curand seful ei a schimbat camerele cele vechi si au pus camere video si audio. Am mai cautat pe net dar nu ... (vezi toată discuția)
E permisa supravegherea angajatilor in birouri? Bagdad92 Bagdad92 Lucrez intr-un hipermarket si am camera de supraveghere in birou care functioneaza non stop si este urmarita de catre sef si de catre un dispecerat extern. Ce ... (vezi toată discuția)