avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Monitorizare audio/video
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Monitorizare audio/video

Sotia mea lucreaza la un magazin alimentar, iar de curand seful ei a schimbat camerele cele vechi si au pus camere video si audio. Am mai cautat pe net dar nu am gasit nimic concret. Intrebarea mea e daca seful ei are dreptul sa instaleze camere video dar si audio fara sa intreaba angajatii daca sunt de acord cu lucrul acesta? E legal?
Cel mai recent răspuns: Rainwatch , utilizator 19:51, 9 Ianuarie 2018
1. "Salariatii nu pot fi supravegheati video in birourile in care acestia muncesc in mod obisnuit, conform prevederilor legale aflate in vigoare, insa camerele video pot fi instalate in alte locuri, in conditii stricte. ... "
Detalii : www.avocatnet.ro/articol_405...

2. Comunicat de presă al Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

3. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - sesizari
[ link extern ]

4. Monitorizarea salariaților la locul de muncă: Ce (nu) poate face angajatorul
www.avocatnet.ro/articol_448...
~ Conținut șters la cerere ~
Stiu ca este legal sa monitorizeze magazinul video. Dar de audio stiu ca nu are voie mai ales ca nu a spus si angajatilor ca se face monitorizare audio. Asta inseamna ca i se incalca viata privata si ca tot ce vorbeste indiferent la telefon sau cu cineva, patronul asculta tot...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

angajatorul mă spionează? zoli79 zoli79 Am o presimțire că angajatorul mă spionează la locul de muncă cu un microfon ascuns în birou . Ce pot să fac? (vezi toată discuția)
Este legal ? ioanaconti ioanaconti Lucrez la un restaurant chinezesc că ospătar, unde suntem monitorizați mon stop , eu si colegii mei din bucătărie, cu camere de supraveghere. Problema ... (vezi toată discuția)
Supravegheat legal? Hailztorm Hailztorm Buna ziua, prietena mea lucreaza la un magazin de haine si este constant supravegheata, daca cumva sta jos cand nu este nici un client in magazin e sunata de ... (vezi toată discuția)