avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul refuza reprimirea din concediul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul refuza reprimirea din concediul de creștere a copilului

Bună ziua, pe 13 martie copilul meu împlinește 2 ani. Încă din luna august am înștiințat angajatorul de intenția mea de a reveni la munca în ianuarie când copilul împlinește 1 an și 10 luni pentru a beneficia de stimulent de insertie pana la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului. Am depus și cerere de revenire la locul de munca dar mă tot duce cu vorba ca e o perioada mai slaba din punct de vedere a vânzărilor. Ca cea angajata în locul meu se descurca și ca nu ar vrea sa o concedieze. A ar vrea sa mă angajeze doar pe acte pentru a primi stimulentul. A spus ca îmi va face contractul de pe 10 ianuarie dar nici pana acum nu mi-a eliberat adeverință și nu știu dacă mai pot depune actele pentru stimulent. Întrebarea mea este : ce pot face în situația mea? Cui mă pot adresa? PaAm pierdut și stimulentul de insertie din cauza lui și nici de salariu nu mă pot bucura pana îmi găsesc un nou loc de munca
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 6 Februarie 2017
1. Legea 202/2002 :
Art. 36
Incalcarea prevederilor prezentei legi atrage raspunderea disciplinara, materiala, civila, contraventionala sau penala, dupa caz, a persoanelor vinovate.

Art. 37
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 100.000 lei incalcarea dispozitiilor art. 6 alin. (1), (2), (3) si (4), art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), (2), (3), (4), (6) si (8), art. 11, art. 12-22 si art. 29.
(2) Constituie contraventie si se sanctioneaza potrivit dispozitiilor art. 10 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, discriminarea bazata pe doua sau mai multe criterii.
(3) Constatarea si sanctionarea contraventiilor prevazute de prezenta lege se fac de catre:
a) Inspectia Muncii, inspectorii de munca din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca, in cazul contraventiilor constand in incalcarea dispozitiilor art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), (2), (3), (4), (6) si (8), art. 11-13, precum si art. 29;

b) Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in cazul contraventiilor constand in incalcarea dispozitiilor art. 6 alin. (1), (2), (3) si (4), precum si ale art. 14-22.

2. Prin urmare, daca angajatorul refuza sa va primeasca la munca puteti sesiza ITM-ul/inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Utilizatorraluca Utilizatorraluca Buna ziua! Copilul meu implineste pe data de 20 ianuarie 2019 varsta de 2 ani. Incepand cu 1 noiembrie 2018 as dori sa ma intorc la munca pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Urgent răspuns - refuz primire la muncă după ccc Gabrielle_denis Gabrielle_denis Compania nu vrea sa accepte dorința de a începe munca mai devreme cu doua luni ..pt a lua stimulentul de inserție !! Vor sa ma bage in șomaj !! Cum ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere la munca din ccc Mirela.broasca Mirela.broasca Buna ziua, in prezent sunt in ccc si as vrea sa ma intorc la munca cand implineste copilul 1 an si 10 luni pentru a beneficia de stimulentul de insertie dar ... (vezi toată discuția)