avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Responsabilitate firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Responsabilitate firma

Buna seara!
Ipoteza:
Firma infiintata pe numele meu in calitate de asociat unic si administrator, capital social asigurat integral de un asociat care nu apare in acte nicaieri. Lucram impreuna in urmatorul an cel putin, activitate legala, plan de afaceri bine pus la punct, ne dorim sa actionam curat si corect, in vederea accesarii unei finantari din partea bancii anul viitor. Eu ca asociat unic si administrator, ce riscuri imi asum in cazul in care lucrurile merg prost? Nu ma pricep aaproape deloc la partea financiar/contabila, proceduri sau legislatie. In afaceri stiu ca oricat de bine intentionat ai fi, pot aparea tot soiul de divergente care pot schimba cursul lucrurilor.
Inca un detaliu. Una dintre bancile cu care am discutat, a mentionat faptul ca daca proprietarul afacerii, in momentul accesarii finantarii detine un bun imobil, da bine la scoring, dar bunul nu va fi ipotecat. Asta inseamna, in conditii extreme, ca nu exista pericolul ca banca sa-mi ia imobilul respectiv sau lucrurile nu stau chiar asa?
Multumesc. Astept cu interes un raspuns.
Seara linistita.

Alte discuții în legătură

Fidejusiune vs. ipoteca | urgent maque maque Buna ziua, Va rog sa imi oferiti un sfat cu privire la urmatoarea situatie: Sunt administrator la un SRL aflat in insolventa. In urma cu 3 ani, am ... (vezi toată discuția)
Help-raport de evaluare anasm anasm Vreau sa infiintez un SRL si sa aduc aport in natura imobile.Pentru asta este nevoie de un raport de evaluare.Imi aleg eu evaluatorul sau il numeste ... (vezi toată discuția)
Salon masaj trecerea in acte fuzion fuzion Va salut, o intrebare la subiect. O cunostinta deschide un salon de masaj erotic, vrea ca eu sa figurez in acte. Ce riscuri exista ? In caz de faliment ce ... (vezi toată discuția)