avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... PF TVA - VANZARE IMOBIL PROPRIU
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

PF TVA - VANZARE IMOBIL PROPRIU

Buna ziua!

O PF inregistrata in scopuri de TVA pentru vanzarea de constructii noi ar dori sa vanda un imobil proprietate personala. In acest caz, vinde cu TVA sau fara?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:02, 18 Decembrie 2009
Fara TVA, insa imobilul trebuie sa fie al persoanei fizice, proprietate personala. :luck:
MARE CIUDATENIE LEGISALTIVA.
STUDENTUL DE LA DREPT INVATA CA PATRIMONIUL UNEI PERSOANE FIZICE ESTE INDIVIZIBIL si ca vanzarea cumpararea este un act civil si nu comercial.

persoana fizica in acceptiunea Codului Fiscal trebuie sa-si disjunga patrimoniul - bunurile imobile vechi si bunurile imobile noi. daca vinzi un imobil vechi esti persoana fizica dar vinzi imobil nou esti "comerciant"

nu e vorba de nici o ciudatenie.

ART. 127 cod fiscal

Persoane impozabile şi activitatea economică

(1) Este considerată persoană impozabilă orice persoană care desfăşoară, de o manieră independentă şi indiferent de loc, activităţi economice de natura celor prevăzute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activităţi.

(2) În sensul prezentului titlu, activităţile economice cuprind activităţile producătorilor comercianţilor sau prestatorilor de servicii, inclusiv activităţile extractive, agricole şi activităţile profesiilor libere sau asimilate acestora. De asemenea, constituie activitate economică exploatarea bunurilor corporale sau necorporale în scopul obţinerii de venituri cu caracter de continuitate.

asadar daca vinzi mai multe imobile noi (caractar continuu) devii persoana impozabila si e si normal, nu vi se pare?

poti vinde oricate apartamente vechi, acestea fiind scutite de tva, conform codului fiscal, fiscul nu te va pune niciodata sa virezi tva la stat.

este o mare diferenta, intre constructiile noi si cele vechi, atentie la nuante!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vanzare locuinte vechi cosvad cosvad Buna ziua, Daca o persoana fizica vinde mai multe locuinte vechi intr-un an, trebuie sa plateasca tva? (vezi toată discuția)
Tva persoana fizica avisdevara avisdevara In ce conditii o persoana fizica devine platitoare de tva ? (vezi toată discuția)
Tva tranzactii imobiliare persoane fizice ContSters4579 ContSters4579 ...s-au publicat in mo niste norme de aplicare... HOTARARE 1620 29/12/2009 "Codul fiscal: Persoane impozabile si activitatea economica Art. 127. - (1) Este ... (vezi toată discuția)