avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Calatorie minori
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Calatorie minori

Buna seara
Ptr a calatori din Italia in Romania minorul ,fiind cetatean roman ,insotit de bunic,mai are nevoie si de o procura din partea parintilor?doar ptr a intra in Romania ma intereseaza.am 2 fetite de 5 si respectiv 15 ani si vreau sa le trimit in tara cu tatal meu.este necesara procura?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Soimul xl , utilizator 11:57, 19 Februarie 2017
Nu e necesar sa va dati in scris acordul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incurcate sunt caile domnului.,...juridic, orice persoana care insoteste un minor ii trebuie imputernicire de la ambi parinti ai acestuia, daca unul dintre parinti pleaca cu un minor in co peste granita ii trebuie imputernicire de la celalant parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aducere copil din romania inapoi in strainatate... ioana d ioana d"arc buna seara,am un copil nascut in strainatate pe care l-am dus in romania si are grija mama mea de el,as vrea sa il aduc inapoi si vreau sa stiu ce acte am ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate. alexno3 alexno3 Buna ziua, am si eu o problema. Am 17 ani si peste 3 saptamani urmeaza sa merg in Germania.Chestia e ca o sa fiu nevoit sa merg cu avionul singur, deoarece ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pt a scoate un minor din tara luizaizza luizaizza Ma aflu in spania cu sotul meu.in tara am o fetita de 6 ani.ce acte trebuie sa trimitem noi din Spania ca sa o poata aduca unul din bunici? (vezi toată discuția)