avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Garaj transformat in spatiu comercial
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Garaj transformat in spatiu comercial

As dori sa stiu, ce sanse am sa transform un garaj de 18-20 m intr-un spariu comercial, ( in Suceava).
Acesta se afla la parterul ( demisolul) unui bloc cu maxim 4 etaje.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 09:11, 7 Februarie 2017
In primul rand trebuie sa fiti proprietarul garajului.
Daca da atunci pregatiti urmatoarele documente , acte necesare pentru solicitare eliberare/emitere Autorizatie functionare schimbare destinatie spatiu:
1) Extras C.F. individual, original si la zi (valabil 30 zile); în cazul Asociatiilor de Proprietari (locatari) se cere si extras C.F. colectiv, original (valabil 30 zile);Extras de CF individual si colectiv,
2) Cerere, completata si semnata de proprietarul/proprietarii din C.F.;
3) Accept notarial coproprietari (în special de la vecinii direct afectati: stânga-dreapta-deasupra-dedesupt);
4 )Actele de identitate in xerocopii,
5) Documentatie cadastrala avizate de catre OCPI Suceava care sa cuprinda:
- certificat de urbanism si/sau autorizatie de construire. (copie);
- Plan de situatie (1:500) si plan încadrare în zona (1:5000)
- Releveu (sectiuni orizontale) spatiu pentru care se cere schimbarea de destinatie;
- Plan parcelar (întocmit de persoana fizica autorizata de O.C.P.I. Suceava),
Cu aceste a va prezentati la primarie pentru a obtine acordul de functionare, apoi notati in CF schimbarea de destinatie a spatiului din garaj in spatiu comercial.
In cazul cand doriti sa faceti modificari lucrurile se complica... va trebiue si autirizatie de constructie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie garaj in spatiu de locuit TZec TZec Buna Ziua! Am si eu un garaj de 35 mp la subsolul unui bloc si vreau sa ii modific destinatia. Vreau sa il modific in un apartament sau Garsoniera am ... (vezi toată discuția)
Destinatia spatiului felde88 felde88 Functionez intr-un spatiu care fostul chirias sustine ca este comercial. Eu nu stiu cum sa aflu daca este locativ sau comercial. Daca ma poate ajuta cineva sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil din spatiu comercial in apartament DomutaDaniel DomutaDaniel Buna ziua. Detin un spatiu comercial in orasul meu, in CF acesta este trecut ca si spatiu comercial si as dori sa-l transform in apartament. Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)