As dori sa stiu, ce sanse am sa transform un garaj de 18-20 m intr-un spariu comercial, ( in Suceava).
Acesta se afla la parterul ( demisolul) unui bloc cu maxim 4 etaje.
In primul rand trebuie sa fiti proprietarul garajului.
Daca da atunci pregatiti urmatoarele documente , acte necesare pentru solicitare eliberare/emitere Autorizatie functionare schimbare destinatie spatiu:
1) Extras C.F. individual, original si la zi (valabil 30 zile); în cazul Asociatiilor de Proprietari (locatari) se cere si extras C.F. colectiv, original (valabil 30 zile);Extras de CF individual si colectiv,
2) Cerere, completata si semnata de proprietarul/proprietarii din C.F.;
3) Accept notarial coproprietari (în special de la vecinii direct afectati: stânga-dreapta-deasupra-dedesupt);
4 )Actele de identitate in xerocopii,
5) Documentatie cadastrala avizate de catre OCPI Suceava care sa cuprinda:
- certificat de urbanism si/sau autorizatie de construire. (copie);
- Plan de situatie (1:500) si plan încadrare în zona (1:5000)
- Releveu (sectiuni orizontale) spatiu pentru care se cere schimbarea de destinatie;
- Plan parcelar (întocmit de persoana fizica autorizata de O.C.P.I. Suceava),
Cu aceste a va prezentati la primarie pentru a obtine acordul de functionare, apoi notati in CF schimbarea de destinatie a spatiului din garaj in spatiu comercial.
In cazul cand doriti sa faceti modificari lucrurile se complica... va trebiue si autirizatie de constructie .
Destinatia spatiului
felde88
Functionez intr-un spatiu care fostul chirias sustine ca este comercial. Eu nu stiu cum sa aflu daca este locativ sau comercial. Daca ma poate ajuta cineva sa ... (vezi toată discuția)