patrascu razvan a scris:
Mergeti la politie daca sunteti citat sa vedeti despre ce este vorba,
Stiu despre ce dosar e vorba. Un dosar cu infractiunea de ultraj.
patrascu razvan a scris:
daca invocati neregularitatea cu privire la procedura de citare nu inseamna ca vi se rezolva problema.
E adevarat ca nu se va rezolva problema daca invoc neregulitatea cu privire la procedura de citare. Totusi. ce fel de politist este acesta care intocmeste o citatie eronata? Daca nu ma prezint, si m-ar lua cu mandat, si totusi m-ar intreba de ce nu m-am prezentat conform citatiei anterioare, poate ii arat cum trebuie sa intocmeasca o citatie. Sau nu a invatat?
patrascu razvan a scris:
deci daca discutam de un dosar penal si sunteti chemat intr-o anumita calitate, nu puteti fi amendat conf. Legii 61/1991, sunt citatii concepute aiurea de militieni.
Citatiile concepute aiurea, atrage nulitatea actului! Mai mult, pot sa ii fac eu plangere la superiorul sau, poate asa va fi sanctionat el.
patrascu razvan a scris:
Daca aveti calitatea de suspect/inculpat nu va pot amenda pentru neprezentare dar va pot lua cu mandat de aducere.
Doar martorul, persoana vătămata, partea civila si partea responsabila civilmente chemati sa dea declaratii pot fi sanctionati cu amenda judiciara in caz de lipsa nejustificata.
In citatie este precizat ca am calitatea de ,,faptuitor''. Asa ca, de ce mi-a scris in citatie ca, in cazul in care nu ma prezint, voi fi sanctionat cu amenda?
De regula, observ ca exista politisti slab pregatiti in a intocmi o citatie. Daca ei nu respect procedurile de intocmire a unei citatii, atunci cu ce drept sa respectam noi ordinele a unor politisti care habar nu stiu ce trebuie si cum trebuie intocmita o citatie?