avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta medicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta medicala

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti, cat timp e valabila, adeverinta medicala pentru dosarul de angajare, daca ea a fost facuta in data de 30.01.2017? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 7 Februarie 2017
Nu cred ca o astfel de adeverinta are un termen de valabilitate.
Apreciez ca, depinde exclusiv de solicitarea angajatorlui.
Insa, daca nu exista o pretentie a angajatorlui in acest sens, este de preferat sa fie eliberata in ultimele 30 de zile anterior depunerii la dosarul de angajare.
HG 355/2007
art.8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, supraveghere specială şi promovarea sănătăţii la locul de muncă.
.....

art.14
În funcţie de rezultatul examenului medical la angajarea în muncă, medicul de medicina muncii poate face propuneri pentru:
a) adaptarea postului de muncă la caracteristicile anatomice, fiziologice, psihologice şi la starea de sănătate a lucrătorului, în situaţia prevăzută la art. 15 lit. b);
b) îndrumarea persoanei care urmează a fi angajată către alte locuri de muncă;
c) includerea în circuitul informaţional şi operaţional din sistemul sanitar a acelor persoane care necesită o supraveghere medicală deosebită.

art.16
(1) Examenul medical la angajarea în muncă se face la solicitarea angajatorului, care va completa fişa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
....
(6^1) Medicul de medicina muncii poate solicita medicului de familie adeverinţă/scrisoare medicală care să ateste starea de sănătate a viitorului angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie voinea severica constantin voinea severica constantin cat este valabila adeverinta medicala eliberata de medicul de faminie -apt pentru munca. unde este reglementat? (vezi toată discuția)
Adeverinta apt de munca alingorj alingorj As vrea sa stiu daca adeverinta medicala necesara angajarii poate fi eliberata de un alt medic nu de medicul meu de familie. Am fost la un medic m-a consultat ... (vezi toată discuția)
Certificat medical inainte de data angajarii Ada30teo Ada30teo Acest certificat medical trebuie adus de angajat pe cheltuiala lui, sau angajatorul e obligat sa faca controlul medical inainte de data angajarii? E ... (vezi toată discuția)