avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari si impozitul pe profit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari si impozitul pe profit

Va rog sa-mi spuneti daca se plateste impozit pentru un spatiu publicitar pe terasa unei scari,chiria fiind folosita doar de scara respectiva pentru reparatii sau imbunatatirea conditiilor de locuit (conducta de gaze pe casa scarii). Trebuie sa depunem acum declaratia 010 in acest sens ? Multumesc celor care raspund punctual.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:09, 8 Februarie 2017
-Cod fiscal-

ART. 15 - Reguli speciale de impozitare
(1) În cazul următoarelor persoane juridice române, la calculul rezultatului fiscal sunt considerate venituri neimpozabile următoarele tipuri de venituri:
c) pentru asociațiile de proprietari constituite ca persoane juridice și asociațiile de locatari recunoscute ca asociații de proprietari, veniturile obținute și utilizate, în anul curent sau în anii următori, pentru îmbunătățirea utilităților și a eficienței clădirii, pentru întreținerea și repararea proprietății comune, potrivit legii;

[ link extern ]
Formularul 010 cu mentiunea de la punctul 2 de platitor de impozit pentru profit trebuia depusa de anul trecut.
O puteti depune si acum cat mai urgent.
Apoi, pana pe 27 februarie trebuie sa depuneti D 101 pentru 2016 cu profit = 0, deci impozit = 0, tinand cont de ceea ce a scris @cyan mai sus.
Multumesc pentru raspunsuri. Am totusi o nelamurire: daca nu avem profit de ce trebuie depusa D 101 ? Pana acum am depus lunar D 112 si D 205 anual
De anul acesta se depune D 101 pentru impozitul pe profit pentru anul 2016, dar NU se mai depune D 205.

De ce D 101?
Putem sa ne miram in proportie de 99%. Totusi exista o ratiune de 1% deoarece sunt asociatii care incaseaza chirie de la terti pentru antene, sau sedii de firme, sau din alte surse, bani care nu mai au la ce sa fie folositi pentru ca s-a reparat si modernizat tot ce se putea face.
Pentru aceste fonduri care sunt considerate venituri impozabile se plateste impozit pe profit.
Multumesc pentru completare. As dori sa mentionez ca pe terasa unei scari (sunt 6 in total) avem montata o antena Digi care plateste chirie doar acelei scari, bani din care se fac diverse reparatii la nivelul acelei scari, evidenta tininduse normal pe venituri si cheltuieli. La nivel de asociatie nu avem niciun venit pe total asociatie (restul celor 5 scari). Aceasta chirie, la care am facut referire mai sus, este socotita venit si trebuie sa platim impozit sau ne incadram in CF art.15.1, litera c ? De altfel are scara respectiva ce sa faca cu ei, reparatii subsol, gaze pe casa scarii, etc.

Alte discuții în legătură

Decl 010 asoc. propr. impozit pe profit agherghina agherghina Asociatiile de Proprietari care nu realizeaza niciun venit de natura economica (chirie spatii sau alte activitati) aveau obligatie sa depuna 010 in ianuarie ... (vezi toată discuția)
D101 Boca Rodica Monica Boca Rodica Monica As dori sa stiu daca este obligatoriu ca asociatie de proprietari sa depunem declaratia 101.Care este termenul de depunere? (vezi toată discuția)
Depunere declaratia 101 de catre asociatie de proprietari Crina70 Crina70 Buna seara ! Asociatia de proprietari pe care o administrez are un spatiu inchiriat la parterul unui bloc apartinand asociatiei si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)