avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari si impozitul pe profit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari si impozitul pe profit

Va rog sa-mi spuneti daca se plateste impozit pentru un spatiu publicitar pe terasa unei scari,chiria fiind folosita doar de scara respectiva pentru reparatii sau imbunatatirea conditiilor de locuit (conducta de gaze pe casa scarii). Trebuie sa depunem acum declaratia 010 in acest sens ? Multumesc celor care raspund punctual.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:09, 8 Februarie 2017
Inca o data:
- daca din veniturile asociatiei sau ale unei scari din asociatii se cheltuie/ se va cheltui pentru reparatii de orice fel, intretinere (zugravire, inlocuirea infrastructurii existente s.a), modernizari (montare de tamplarie termopan, iluminat cu senzori, gresie, faianta, monitorizare video etc.) la proprietatea comuna, atunci aceste venituri NU sunt impozabile, deci NU se plateste impozit pe profit, dar se depune D.101 cu profit = 0, chiar daca in anul pentru care se depune D 101 nu s-au facut aceste cheltuieli, dar ele sunt propuse a se face in viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl 010 asoc. propr. impozit pe profit agherghina agherghina Asociatiile de Proprietari care nu realizeaza niciun venit de natura economica (chirie spatii sau alte activitati) aveau obligatie sa depuna 010 in ianuarie ... (vezi toată discuția)
D101 Boca Rodica Monica Boca Rodica Monica As dori sa stiu daca este obligatoriu ca asociatie de proprietari sa depunem declaratia 101.Care este termenul de depunere? (vezi toată discuția)
Depunere declaratia 101 de catre asociatie de proprietari Crina70 Crina70 Buna seara ! Asociatia de proprietari pe care o administrez are un spatiu inchiriat la parterul unui bloc apartinand asociatiei si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)