avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum pot dovedi si recupera un prejudiciu?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum pot dovedi si recupera un prejudiciu?

Buna ziua. In prezent detin o firma cu activitate de simigerie-patiserie. Functioneaza intr-un spatiu inchiriat acum 4 ani. Chiria este 1000 euro in contextul in care folosesc doar jumatate de spatiu, proprietarul stiind lucrul acesta mult prea bine. Am incercat de nenumarate ori renegocierea contractului, dar proprietarul nu accepta. Activitatea covrigariei nu suporta o chirie de 1000 euro, drept pentru care s-au inregistrat datorii la chirie. Ba mai mult, eu am contoare separat pentru gaz si electricitate si in fiecare luna proprietarul noteaza index-ul. Cu toate astea emite o factura de utilitati exorbitanta pentru consumul meu real. El taie o factura unde scrie sec utilitati , luna si suma. Atat. I-am cerut sa imi arate modul de calcul si a refuzat. Nu emite nimic defalcat, iar socotelile mele imi arata ca lunar proprietarul incarca factura cu cel putin 500 lei. Este legal sa taie o factura unde scrie utilitati si atat? Ce sorti de izbanda as avea sa o chem in instanta pentru acest lucru? Exista si de o parte si de alta o situatie cu index-ul lunar. Este alb pe negru,plus sunt facturile pe care le emite incarcate cu siguranta. Cum ar trebui sa procedez. Estimez prejudiciul pe care mi l-a adus la 20.000 lei. Pot ataca si faptul ca mi-a tarifat 1000 euro spatiul si nu doreste renegocierea in contextul in care eu nu folosesc spatiul la capacitate maxima? Cu toate ca aici nu as crede intrucat exista contractul de inchiriere ...
Multumesc

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie ContSters343337 ContSters343337 Buna ziua. In noiembrie 2014 am inchiriat un spatiu, care pe contract are o chirie lunara de 300 lei, urmand ca de fapt eu sa platesc 550 euro pe el. Acestea ... (vezi toată discuția)
Am inchiriat un spatiu unde am deschis o mica patiserie flori1987 flori1987 Cum inchiriat un spatiu si am deschis o mica patiserie contractul e pe 15 ani acum proprietarul vrea ca eu sa renunt la spatiu pt ca el are o oferta mai buna ... (vezi toată discuția)
Santaj pe fata facut de administratorul de bloc terteliu terteliu Va prezint situatia mizerabila in care m-am trezit astazi cand am fost sa platesc intretinerea spatiului pe care l-am inchiriat pentru firma mea. Spatiul are ... (vezi toată discuția)