Cum inchiriat un spatiu si am deschis o mica patiserie contractul e pe 15 ani acum proprietarul vrea ca eu sa renunt la spatiu pt ca el are o oferta mai buna sal inchirieze decat de cea ce eu mam inteles cu el eu iam sp ca nu am degand sa renunt la patiseria mea dupa ce am facut tot nou pt ca spatiul era o adevarata catastrofa ....cum el a vazut a nu am cazut la amenintarile lui mia intrerupt lumina care e pe numele dansului ce sfaturi imi poti da sunt disperata nu stiu ce sa fac daca il dau in judecata am vreo sansa sa castig
Prin contractul de închiriere, proprietarul are anumite obligații, printre care și aceea de a vă asigura utilitățile.
Îl puteți da în judecată și să îî solicitați să vă plătească și prejudiciile aduse (profitul pe care l-ați fi obținut ) pe perioada în care v-a lăsat fără utilități.
Recititi contractul si vedeti in ce conditii poate fi reziliat contractul unilateral de catre proprietar. Un contract bine facut trebuia sa aiba clar stipulate obligatii pentru proprietar si interdictii (de a mari fara temei chiria fara negocieri, in afara termenelor, de a bloca accesul in spatiu, de a taia utilitatile etc etc.
Daca mergeati la un jurist sa va faca un contract "beton" pentru o suta doua de lei, ziceati ca e mult. Acum pierderea e mult mai mare, un avocat si ani de proces nu costa o suta doua de lei....
M-ati inteles gresit noi avem un contractu cu dansul bine pus la punct facut si semnat la un notar ...el nu vrea ca noi sa mai detinem spatiul pt ca din cate am inteles are o oferta mai buna nu vrea sa ia legatura cu noi am incercat sa vb cu el ....cand noi am insemnat contractul cu dansul am crezut ca e de treaba dar cu timp ne vizita des ne punea conditii si anumite persoane care au avut contract cu el le facea la fel .
Intrebarea mea este: ati intabulat (notat) in Cartea Funciara contractul de inchiriere incheiat intre dvs.si proprietar? Orice inchiriere pe un termen mai mare de 3 ani se intabuleaza in Cartea Funciara. Notarea in CF o puteti face dvs. avand in vedere ca proprietarul a semnat contractul de inchiriere. Mergeti la Oficiul de Cadastru din judetul unde este imobilul, depuneti o cerere tip, contractul de inchiriere si achitati taxa. Numai sa fie contract de inchiriere si nu de comodat ......
Ce fel de contract?
atomol
Vreau sa investesc intr-un spatiu de productie pe terenul altcuiva .Acesta nu vrea sa vanda ,doar sa inchirieze.E vorba de o investitie mare ,pe termen ... (vezi toată discuția)