avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare garantie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare garantie

Buna ziua. In noiembrie 2014 am inchiriat un spatiu, care pe contract are o chirie lunara de 300 lei, urmand ca de fapt eu sa platesc 550 euro pe el. Acestea au fost conditiile de inchiriere, pe care din pacate le-am acceptat, platind astfel 2 luni avans si una garantie.
Avand in vedere diferenta care e de fapt de plata si cat trebuia sa imi factureze lunar chiria, nu am mai trecut in contract faptul ca am dat ca si garantie 2420 lei (550 euro la cursul de atunci).
Din foarte multe motive, am decis sa renunt acum la spatiu, si i-am anuntat pe proprietari (pentru ca asa imi spune in contract " Locatarul poate rezilia unilateral contractul numai daca a adus la cunostinta in scris, cu 30 zile inainte de data la care rezilierea are efect, eliberand totodata si spatiul in aceasi stare in care l-a dat in folosinta").
Problema e ca sunt niste oameni dificili si nu am incredere ca imi vor mai da garantia inapoi, de aceea le-am spus sa pastreze banii de garantie ca plata a chiriei, pentru ca nu-i asa...2420 lei sunt momentan in buzunarul lor, fara ca eu sa am dovada asta sub forma unui contract.
Ca si utilitati am doar energie electrica, cu contorizare separata dar cu contract pe numele proprietarului, care de altfel nici nu imi da o factura cu cheltuielile aferente.
Energia electrica am platit-o pe lunile trecute calculand indexul de la preluarea spatiului si indexul de la data facturarii si le-am dat 184 lei, dar bineinteles ca nu am primit nici o factura sau chitanta pentru asta.
Problema e ca mi-a emis factura cu chirie pe februarie de 300 lei pe 26 ianuarie si mi-a zis ca daca nu le platesc, pe 30 ianuarie imi taie curentul. Bineinteles ca eu de fapt trebuie sa le dau 550 euro.
In contract spune ca si obligatii ale locatorului " sa asigure conditiile normale si bransamente necesare la electricitate" si nu imi spune nicaieri ca daca nu platesc in termen de 3 zile dupa emiterea facturii au dreptul sa imi taie curentul.
Nelamurirea mea este:
1. Au dreptul sa imi taie curentul?
Eu nu vreau sa le mai dau niciun ban pe chirie, pentru ca le-am dat o data 2420 garantia, deci banii mei sunt in buzunarul lor.
Ar mai fi totusi, ma gandesc, varianta sa le platesc 300 lei si atat dar ei sa imi taie chitanta (ca altfel nu ii dau nici pe astia), si teoretic stau si luna februarie cu factura platita pentru chirie (conform contractului).
Dar ei bineinteles ca vor 550 euro....
Faptul ca in contract e specificata chiria de 300 lei, la fel si pe factura, ei teoretic nu sunt obligati sa imi ia banii si sa imi taie chitanta?, asta venind cumva in avantajul meu...
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum pot dovedi si recupera un prejudiciu? M. Catalin M. Catalin Buna ziua. In prezent detin o firma cu activitate de simigerie-patiserie. Functioneaza intr-un spatiu inchiriat acum 4 ani. Chiria este 1000 euro in contextul ... (vezi toată discuția)
Probleme suma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In februarie 2011 am incheiat un contract cu o companie de energie electrica. Pe 29 februarie 2012 am ... (vezi toată discuția)
Proprietarul îmi cere bani pentru facturi cu consumul estimat al gazului și curentului, deși indecșii de când m-am mutat arată că nu am consumat atât. cum calculez ce am de plătit? luizaradu luizaradu Bună ziua. M-am mutat cu chirie pe data de 21 august 2019. Din ziua in care efectiv am locuit la adresa respectiva, am făcut fotografii la contoarele de la ... (vezi toată discuția)