avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme suma recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme suma recuperare

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In februarie 2011 am incheiat un contract cu o companie de energie electrica.
Pe 29 februarie 2012 am reziliat cu PV contractul de inchiriere cu proprietarul deoarece m-am mutat din locatia respectiva. Am reziliat si contractul de energie electrica printr-o cerere depusa pe 6 martie. Pe 20 martie mi-au demontat contorul, au notat ultimul index iar pe data de 23 martie am fost anuntata ca trebuie sa achit ultima factura si sa-mi ridic garantia. Ceea ce s-a intamplat. Saptamana trecuta am fost anuntata de noua locatara ca nu poate sa-si incheie contract cu compania de en. el. deoarece am un debit de achitat catre ei din 2012. Am sunat si mi s-a confirmat, insa factura trimisa pe email era emisa din data de 7 mai 2013 cu suma de 255 lei. Am verificat factura si am constatat ca era trecuta regularizarea in suma de 83 lei din luna feb-martie 2012 si 74 lei taxa pentru demontarea contorului iar suma de 98 lei era facturata pentru taxa de TV si Radio emisa pe 15 luni in avans. Total gresit. Am sunat si au recunoscut eroarea si mi s-a adus la cunostinta ca mi se va emite o noua factura. Azi am sunat si mi-au spus ca nu pot sa-mi trimita factura corectata de ei insa au scazut suma de 98 lei privind taxa Radio si TV. In acelasi timp am primit un SMS de la o firma de recuperare care ma ameninta ca daca nu achit pana maine cei 157 lei voi suporta consecintele legii. Nu mai inteleg nimic.
1. Greseala este acompanieie de energie electrica pentru ca tb sa-mi emita ultima factura atunci cand mi-am recuperat garantia. Sau daca aveam debite asa cum spun ei acum nu cred ca puteam ridica garantia.
2. Factura cu suma de 157 lei este emisa azi cu scadenta pana la 9 septembrie a.c.
3. Contractul cu compania de en el este incheiat definitiv din martie 2012
4. Nu inteleg rolul firmei de recuperare???
5. Cum trebuie sa intervin in acest caz deoarece argumentele si modul de recuperare al sumei mi se pare foarte abuziv.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:38, 29 August 2013
Si bineinteles ca nu mai aveti ultima factura de la ei, cea pe acre ati platit-o inainte de a va ridica garantia..Puteati vrifica astfel daca aceea cuprinde energie consumata pana la index-ul citit.
Aveti de ales intre a plati si a nu plati judecandu-va cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Smecherii la tvr sau electrica mariu43 mariu43 AM UN PUNCT DE LUCRU CU CONTOR PROPRIU DE LA ELECTRICA .CAND AM FACUT CONTRACT CU ELECTRICA PENTRU FURNIZAREA ENERGIEI MAU OBLIGAT SA PLATESC SI SERVICIILE DE ... (vezi toată discuția)
Deconectare de la reteaua electrica Ipj Ipj Hristos a Inviat. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Detin un teren la tara unde am o baraca metalica cu niste unelte agricole, si o cabana ... (vezi toată discuția)
Somatie furnizor de energie electrica LuminitaT LuminitaT Buna ziua.Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.Problema mea a inceput cand, in calitate de persoana juridica, am incheiat cu Enel un contract de ... (vezi toată discuția)