Buna ziua.Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.Problema mea a inceput cand, in calitate de persoana juridica, am incheiat cu Enel un contract de furnizare energie electrica in locatia unde aveam sediul social(vroiam sa fiu mai catolic decat Papa, mai bine imi vedeam de treaba mea si lasam contractul pe persoana fizica).Acest contract s-a incheiat in anul 2003, iar dovada spatiului este un contract de comodat care se prelungea tacit anual, daca niciuna dintre parti nu isi exprima dorinta de reziliere. Din acest motiv, anual, Enel-ul ma soma sa aduc dovada spatiului ca altfel se rezilieaza contractul. In anul 2009 am suspendat activitatea societatii, si in acest sens, am anuntat in scris fz. Enel. Acestia au emis facturi, nu pot sa stiu cand si cum pentru ca nu au ajuns la sediu, prin care imi facturau radio-tv.Anul trecut am dorit sa revin cu locul de consum de pe PJ pe persoana fizica, si nu am reusit pentru ca am fost anuntata ca s-a reziliat contractul si in aceste conditii trebuie sa fac o noua documentatie, cu un nou aviz de racordare...etc, etc ca si cum nu ar fi fost niciodata energie electrica in casa. Azi m-am pomenit cu o somatie de la biroul de creante Enel ca datorez o suma destul de mare aproape 600 lei, pentru taxa radio-tv + penalitati la taxa radio tv. Va rog mult sa imi spuneti daca, in conditiile in care PJ a fost suspendata pe o perioada de 3 ani-2009-2012 sunt obligata sa achit taxa radio-tv? Somatia care am primit-o azi are temei legal un contract de fz a energieie electrice reziliat cu data de 21.11.2012? Sunt avertizata ca daca nu platesc ma dau in judecata si o sa platesc mai mult...Va rog sa imi spuneti, sunt obligata sa platesc.Va multumesc. Va doresc toate cele bune.
Buna ziua.Am rezolvat! Daca nu eram catranita, ca iar trebuie sa scot bani..., si cautam pe site-ul dv., aflam ca din 2009 art.3 alin.(1) din hg977, respectiv hg978, sunt anulate printr-o decizie irevocabila a ICCJ, exact taxa radio-tv pentru societatile cu activitate suspendata.Nu stiu de ce nu mai am rabdare, am inceput sa ma simt in tara mea ca un sclav,muncesc pe branci ca sa fac plati:(Va doresc toate cele bune.