avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Depunere declaratia 205
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Depunere declaratia 205

Doresc sa ma lamuriti cum se face declararea veniturilor personalul cu contract de mandat ce reprezinta alte categori de salariati in decl 205.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:59, 8 Februarie 2017
D205 se depune pt:

1. Declaraţia se completează şi se depune de către plătitorii de venituri care au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă a impozitului, potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru următoarele tipuri de venituri:
a) venituri din dividende;
b) venituri din dobânzi;
c) venituri din lichidarea unei persoane juridice;
d) venituri din premii;
e) venituri din jocuri de noroc cu impunere finală;
f) venituri din alte surse.

Cod fiscal:

ART. 76 - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani și/sau în natură obținute de o persoană fizică rezidentă ori nerezidentă ce desfășoară o activitate în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detașare sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă acordate persoanelor care obțin venituri din salarii și asimilate salariilor.

(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică și următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:

f) remunerația obținută de directorii cu contract de mandat și de membrii directoratului de la societățile administrate în sistem dualist și ai consiliului de supraveghere, potrivit legii, precum și drepturile cuvenite managerilor, în baza contractului de management prevăzut de lege;

o) remunerația administratorilor societăților, companiilor/societăților naționale și regiilor autonome, desemnați/numiți în condițiile legii, precum și sumele primite de reprezentanții în adunarea generală a acționarilor și în consiliul de administrație;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 205/2017 mmarilena mmarilena pentru 2017 se depune declaratia 205 pt tip de venit 12(venituri obtinute din premii )? (vezi toată discuția)
Depunere d 205 pentru veniturile din salarii comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Se mai face declaratia 205 pentru drepturi salariale? cineva mi-a spus ca nu s-ar mai face , ceea ce m-a surprins si as vrea o parere ... (vezi toată discuția)
Contract de administrare cezara_mf cezara_mf Buna ziua, La subiect...sotul meu are contract de administrare iar eu nu am servici. Ma poate lua in intretinere sau coasigurare? Multumesc anticipat pt ... (vezi toată discuția)