avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatia soldurilor A si P la asociatie, o suma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatia soldurilor A si P la asociatie, o suma inapoiata unui proprietar?

cum operez in situatia soldurilor A si P la asociatie, o suma innapoiata unui proprietar din cauza ca i se calculase gresit caldura?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:31, 11 Februarie 2017
Si suma pe care vreti sa i-o inapoiati o compensati de la ceilalti?
nu. Ramane de recuperat luna viitoare de la toti proprietarii. Este bloc cu centrale si fara. Cei care au centrale dar nu au adus nimic informativ in acest sens, s-au trezit cand au vazut cat au de platit la caldura. Ceilalti proprietari platesc caldura in functie de mp. Multumesc mult pt raspuns.
Si as mai avea o intrebare. in luna oct a venit factura de caldura care este achitata dar ne distribuita in listele de plata. Acest lucru cum il repartizez in A si P? mai exact unde anume?
Prima intrebare in legatura cu caldura:
- este o redistribuire numai in listele de intretinere, fara nicio legatura cu situatie soldurilor.
Atunci cand veti inapoia omului suma respectiva, pe aceeasi lista repartizati celorlalti aceasta suma, ca sa nu incurcati lucrurile.

A doua intrebare:
- pai de ce n-ati pus-o pe liste? Sa o puneti cat mai degraba, impreuna cu factura pe luna urmatoare. Nu lasati facturi primite de la furnizori nepuse pe liste pentru ca o sa ajungeti sa va incurcati si sa mariti intretinerea oamenilor in anumite luni prea mult, in timp ce in altele relaxati cheltuielile si proprietarii nu vor mai intelege nimic.

Aceasta factura din Octombrie, in Activ o adaugati in rubrica unde puneti facturile primite de la furnizori pentru luna urmatoare, adica nerepartizate inca ... si o scadeti ca suma din soldul casei sau din soldul de la banca, daca nu ati facut-o pana acum.
Atat.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2017
elga50, moderator

Nu inteleg de ce se complica doamna. Se mai intampla greseli in repartizarea costurilor.
Nu stai toata ziua sa faci situatia soldurilor dr A si de P, dar daca vrei sa te „distrezi”, iaca o faci..., dar trebuie sa stii, altfel apar astfel de situatii.

Repararea situatiei se face simplu,in urmatoarea luia - iei de la unii si repartizezi la ceilalti, cu explicatiile de rigoare si aprobarea cenzorului sau a presedintelui - fara alte complicatii.
Cu facturile nerepartizate este cam la fel, dar de fapt ce se intampla la dansii in asociatie, cum sa nu introduci o factura, nu au primito la timp? Mie nu mi s-a prea intamplat asa ceva. Cand o factura se „pierde” pe undeva, accesez furnizorul care o poate retrimite fizic sau prin e-mail...
Succes!
Eu am preluat aceasta asociatie de la 01.01.2017. Factura de caldura din oct nu stiu dc nu au repartizat-o pe liste la vremea ei. Iar acum au zis sa o punem in martie cand speram sa fie caldura mai putin sa nu iasa niste sume prea mari de plata. Iar cu suma aceea care au innapoiat- o ei prin disp de plata este suma calculata gresit in luna ian pt luna decembrie si ca atare la 31.01.2017 trebuie inchisa luna prin pasiv si activ.

Alte discuții în legătură

Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)
Situatia soldurilor marida marida În situatia soldurilor la data de 30 iunie nu stiu ce trebuie sa trec la rubricile 1.”Actele de plată pe luna în curs, nerepartizate pe membrii ... (vezi toată discuția)
Situatia soldurilor elemente de activ si pasiv marida marida In situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv la rubrica ”Sume neachitate încă de membrii asociaţiei pentru cheltuielile aferente lunii ... (vezi toată discuția)